XiaomiYleinen

Xiaomi syventää yhteistyötään Venäjällä – Uusi älynäyttö hyödyntää venäläisohjelmistoa

Xiaomi Smart Display with Alice

Xiaomi on julkistanut tällä viikolla uuden Xiaomi Smart Display -älynäytön, joka on toteutettu yhteistyössä venäläisen Yandexin kanssa. Kyseessä on Xiaomin ja Yandexin yhteistyön ensimmäinen taidonnäyte.

Kiinalainen Xiaomi ei peittele yhteistyötään tai läsnäoloaan Venäjän markkinoilla, vaikka monet muut valmistajat ovat luopuneet Venäjän markkinoista Ukrainan sodan alkamisen jälkeen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huhtikuussa Ukrainan korruptiontorjuntavirasto (National Agency on Corruption Prevention, NACP) nimitti kiinalaisen Xiaomin sodan kansainväliseksi sponsoriksi. Kyseessä oli ensimmäinen ja toistaiseksi ensimmäinen puhelinvalmistaja, joka on päätynyt listalle.

Uusi älynäyttö on suunniteltu älykodin sydämeksi. Laitteen avulla voi toistaa videoita ja musiikkia, hallita kodin älylaitteita, soittaa puheluita ja paljon muuta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yandexin mukaan yksi älynäytön hienouksista on Alice-avustaja, jonka vastaukset voi kuulla sekä nähdä näytöllä. Xiaomin kerrotaan kehittäneen laitteiston ja Yandex toimittaa ohjelmiston, joka tekee siitä ensimmäisen Alice-pohjaisen älynäytön.

Laitetta voidaan ohjata äänikomennoilla tai 10 tuuman kosketusnäytön kautta. Suurelta näytöltä kerrotaan olevan mahdollista katsoa suosikki-TV-ohjelmaa samaan aikaan kuin pilkkoo vihanneksi keittiössä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Älynäytön käyttäjät voivat myös pyytää Alicea soittamaan musiikkia, asettamaan ajastimen tai etsimään tietoa verkosta. Alice vastaa ääneen sekä antaa visuaalista palautetta näyttäen sääennusteen tai ravintolasuosituksia näytöllä.

Älynäytössä on myös kamera, joten sillä voi soittaa Telegram-videopuheluita ja pitää yhteyttä ystäviin ja perheeseen.

Venäjällä Xiaomi Smart Display with Alice -älynäytön hinta on 21 990 ruplaa, joka vastaa 209 euroa.

Lähde: Yandex

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

  1. Nyt loppu xiaomi laiteiten käyttö 😡

  2. Hyvä kun näitä venäjäyhteyksiä kaivellaan. Tuollainen yhteistyökuvio on niin törkeä, että toivottavasti myös suuret kodinkoneliikkeet yhtyvät Xiaomi boikottiin. Itse ainakin katson pahalla sellaisia liikkeitä, jotka myyvät tuollaista venäjän sotakassaa tukevaa tavaraa.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi