XiaomiYleinen

Xiaomilta tulossa ensimmäinen tabletti globaaleille markkinoille – Mi Pad 5:sta paljastui uusia tietoja

Xiaomi Mi Pad 4 -tabletit.

Xiaomi on työstänyt pitkästä aikaa uusia tabletteja, jotka kuuluvat huhujen mukaan Mi Pad 5 -mallistoon. Xiaomin tabletit ovat aikaisemmin olleet saatavilla ainoastaan Kiinan markkinoilla, mutta vihdoin tällä kertaa sertifiointitiedot antavat vihiä myös globaalista saatavuudesta. FCC on antanut hyväksyntänsä Xiaomin julkaisemattomalle tabletille, jonka mallinumero on 21051182G.

FCC on tuttuun tapaansa paljastanut dokumenteissaan joitakin tabletin ominaisuuksia, mutta kaikkia tietoja ei ole listattuna. FCC:n mukaan tabletissa tullaan näkemään Xiaomin oma MIUI 12.5 -käyttöliittymä sekä 22,5 watin pikalataus. Kyseessä on todennäköisesti edullisempi tabletti, sillä FCC:n mukaan laitteessa on Wi-Fi- ja Bluetooth-tuki, mutta mobiiliverkkoja ei ainakaan kyseisessä mallissa ole.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aikaisempien huhujen mukaan Mi Pad 5:n yksi tärkeimmistä ominaisuuksista olisi suuri 10,95 tuuman LCD-näyttöpaneeli, jossa on korkea 120 hertsin virkistystaajuus. Lisäksi tabletissa pitäisi olla kylkeen sijoitettu sormenjälkilukija, tuki stylus-kynälle sekä suuri 4260 milliampeeritunnin akku. Tabletin takaosassa odotetaan olevan 20 + 13 megapikselin kameraratkaisu.

Xiaomin on odotettu julkaisevan Mi Pad 5 -mallistoon ainakin kolme laitetta, jotka ovat koodinimiltään nabu, enuma ja elish, mutta virallisista markkinointinimistä ei vielä ole tietoa. Huhuissa tabletteihin on odotettu muun muassa Dimensity 1200- ja Snapdragon 870 -järjestelmäpiirejä, mutta nämä tiedot kannattaa ottaa vielä pienellä varauksella vastaan.

Xiaomi ei ole sitten vuoden 2018 jälkeen julkaissut tabletteja, joten Mi Pad 5 -mallistoa on odotettu pitkään. Uutuuslaitteiden julkaisua Xiaomilta odotetaan tulevien kuukausien aikana, ja todennäköisesti pian tableteista kuullaan myös enemmän vuotoja.

Lähde: FCC

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi