XiaomiYleinen

Xiaomilta tulossa kevyt Windows 11 -hybridilaite – Xiaomi Book S 12.4” paljastui yhtiön omilta sivuilta

Xiaomi Book S 12,4″

Xiaomi on Suomessa tunnettu erityisesti puhelimista, mutta yhtiö valmistaa myös monenlaisia muita laitteita. Esimerkiksi joissakin maissa on tuotu myyntiin Xiaomin omia kannettavia tietokoneita. Xiaomi on julkaisemassa pian Euroopassa uuden hybridilaitteen, joka yhdistänee kannettavan tietokoneen ja tabletin parhaat puolet.

Xiaomin virallisilta sivuilta löytyy jo nyt dokumentti, jossa vahvistetaan laitteen täyttävän Euroopan Unionin vaatimukset. Tiedostossa mainitaan laitteen nimeksi Xiaomi Book S 12.4” ja mallinumero on MIT2205-AA. Laitteen on valmistanut Xiaomiin vahvisti liitoksissa oleva kiinalainen Timi Personal Computing Co., Ltd., joka on ollut myös muiden Xiaomin tietokonelaitteiden takana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tiedostossa on live-kuva itse laitteesta, josta voidaan päätellä hieman yksityiskohtia. Kuvassa näkyy kiiltävä pinta, joka on nähtävästi näyttölasi. Laitteen alareunassa on jonkinlaiset pogo-pinnit, joihin mahdollisesti voidaan yhdistää näppäimistökuori. Kuvan perusteella Xiaomi Book S 12.4” voisi olla haastaja esimerkiksi Microsoftin Surface -hybridilaitteille ja vastaavaan konseptiin perustuvalle Huawei MateBook E -laitteelle.

Valitettavasti Xiaomin julkaisema tiedosto ei paljasta oikeastaan mitään muuta itse laitteesta. Julkaisun voidaan olettaa olevan jo hyvin lähellä, sillä yleensä tällaiset tiedostot julkaistaan Xiaomin sivuilla vasta laitteen julkaisun jälkeen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Laite on löytynyt myös Geekbenchin tietokannasta.

Aikaisemmin Xiaomi Book S 12.4” on jo paljastunut suorituskykytesti Geekbenchin tietokannasta, joka on paljastanut joitakin yksityiskohtia. Laitteessa on esimerkiksi Qualcommin kehittämä Snapdragon 8cx Gen 2 -prosessori, 8 gigatavua RAM-muistia sekä Windows 11 Home -käyttöjärjestelmä.

Toistaiseksi ei ole tarkkaan tiedossa, milloin Xiaomi tulee julkistamaan nyt vuotaneen Xiaomi Book S 12.4” -laitteen.

Lähde: Xiaomi

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi