OnePlusYleinen

Yhden käden tila tekee vihdoin tuloaan OnePlus-puhelimiin – nyt saatavilla beetaohjelmistona

OnePlus 7 Pro

OnePlus vahvisti viime vuonna kehittävänsä älypuhelimilleen yhden käden tilaa, jota ei ole yhtiön OxygenOS-käyttöliittymästä aikaisemmin löytynyt. OnePlus on ollut ominaisuuden kehityksestä varsin hiljaa, mutta vihdoin yhden käden tila on tuotu tuoreimmassa Open Beta 8 -ohjelmistossa OnePlus 7- ja OnePlus 7 Pro -puhelimille.

Yhden käden tilaa joudutaan siis vielä odottelemaan viralliseen ja vakaaseen OxygenOS-käyttöliittymään, mutta todennäköisesti kauaa ei mene ennen kuin ominaisuus nähdään myös yleisessä jakelussa. OxygenOS-käyttöliittymän yhden käden tila näyttää olevan hieman poikkeava verrattuna Androidin yleiseen yhden käden tilan toteutukseen. OnePlus on ottanut enemmän mallia Applen iOS-käyttöliittymästä, sillä yhden käden tilassa käyttöliittymän yläosa siirtyy näytön puoliväliin. Yhden käden tilaan päästään käsiksi pyyhkäisemällä näytön vasemmasta tai oikeasta reunasta alaspäin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus järjesti lokakuussa 2019 foorumillaan AMA-tilaisuuden, jossa oli mahdollista kysyä OnePlus 7T -mallistoon liittyen ihan mitä kysymyksiä vain OnePlusin henkilökunnalta. Yksi kysymys koski juurikin yhden käden tilaa OxygenOS-käyttöliittymässä. OnePlusin työntekijän mukaan yhden käden tilaa kehitettiin parhaillaan, mutta mitään tarkkaa tietoa ominaisuudesta ei vielä viime vuonna annettu. Yhden käden tilan voidaan odottaa saapuvan tulevaisuudessa myöskin OnePlus 7T- ja OnePlus 7T Pro -puhelimille.

XDA Developers -sivusto on julkaissut ominaisuudesta muutaman kuvakaappauksen, jotka voi katsoa alapuolelta.

Lähde: XDA Developers

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus