HuaweiYleinen

Yhdysvaltalaiset yritykset voivat jälleen tehdä kauppaa Huawein kanssa

Toukokuussa Yhdysvaltojen kauppaministeriö laittoi Huawein ja sen 68 tytäryhtiötä kieltolistalle, joka esti yhdysvaltalaisien yrityksien tekemästä kauppaa Huawein kanssa. G20-huippukokouksessa Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on antanut yhdysvaltalaisille yrityksille mahdollisuuden myydä tuotteitaan jälleen Huaweille.

Kieltolistalle joutuminen oli Huaweille valtava isku, sillä kielto esti yhtiötä käyttämästä Android-käyttöjärjestelmää, jossa on esiasennettuna Googlen sovellukset. Lisäksi useat piirivalmistajat sekä piirisuunnittelijat kertoivat lopettaneensa yhteistyön Huawein kanssa, jonka johdosta Huawein älypuhelinvalmistus oli jopa vaakalaudalla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Donald Trump ja Xi Jinping sopivat G20-huippukokouksessa ”tulitauosta” Yhdysvaltojen ja Kiinan välisessä kauppasodassa. Trump kertoi sopineensa Kiinan presidentin kanssa, että Yhdysvallat pitävät kiinni tulleistaan ja Kiina ostaa Yhdysvalloilta maataloustuotteita. Trumpin mukaan yhdysvaltalaiset yritykset eivät ole olleet erityisen innoissaan myyntikiellosta Huaweille, jonka takia Huaweille jatketaan tuotteiden myyntiä. Trump kertoi G20-huippukokouksen yhteydessä kuitenkin, ettei Huaweita ole vielä otettu pois Yhdysvaltojen kieltolistalta, vaan asia on esillä ensi viikolla.

Trumpin tuorein lausunto Huaweista vahvistaa kuitenkin, että alkuperäinen kiellon tausta on politiikassa. Tuoreimpien tietojen valossa Huaweilla pitäisi siis olla jälleen mahdollisuus jatkaa liiketoimintaansa normaalisti. Vaikka yritykset voivat nyt myydä tuotteitaan Huaweille, niin vielä ei ole tiedossa voiko Huawei myydä omia tuotteitaan Yhdysvaltojen maaperällä.

Lähde: The Verge, BBC

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei