AndroidGoogleYleinen

YouTube sai kaivatun ominaisuuden – toista videot nyt koko näytöllä

Viimeisen vuoden aikana lähes jokainen älypuhelinvalmistaja on julkaissut puhelimen, jossa on 18:9-kuvasuhteen näyttö. Yksi suurimmista ongelmista uuden kuvasuhteen puhelimissa on ollut varsin heikko sovellustuki ja jopa Google ei ole pysynyt kunnolla perässä YouTube-sovelluksensa kanssa.

YouTuben mobiilisovelluksella on tähän mennessä voinut katsella 16:9-kuvasuhteen videoita, mutta niitä ei ole pystynyt optimoimaan uuden trendin mukaisille 18:9-kuvasuhteen näytöille. Uusilla puhelimilla näytön reunoihin on jäänyt aina mustat kaistaleet. Nyt kuitenkin Google on tuonut YouTuben Android-sovellukseen mahdollisuuden venyttää videot myös koko näytölle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

YouTube-videoita voi nyt katsella koko näytöllä.

Uusi ominaisuus toimii kaikilla Android-puhelimilla, joissa on 18:9-kuvasuhteen näyttö tai jokin muu 16:9-kuvasuhteesta poikkeava näyttö. Sovellus aloittaa uusimman päivityksen jälkeen kuitenkin toistamaan videoita perinteisesti 16:9-kuvasuhteella, mutta näyttöä ”venyttämällä” video toistetaan koko näytöllä. Vastaavanlaisesti näyttöä ”nipistämällä” videon saa taas toistumaan normaalisti 16:9-kuvasuhteella.

YouTube-sovelluksen pääset päivittämään Play kaupasta.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android