YleinenZTE

ZTE julkaisi Axon 10 Pro -puhelimet Suomessa – 5G-versio myyntiin kesäkuussa 899 euron hintaan

ZTE on julkaissut Suomen markkinoille uudet Axon 10 Pro -lippulaivapuhelimensa, jotka ovat 4G-yhteyksillä varusteltu ZTE Axon 10 Pro sekä 5G-yhteyksillä varusteltu ZTE Axon 10 Pro 5G.

”Nykyään lippulaivapuhelimet voivat olla monelle kuluttajalle liian kalliita. Tämä malli todistaa, että älykkään, nopean ja laadukkaan matkapuhelimen ei tarvitse maksaa paljon”, kertoo ZTE:n Pohjoismaiden Sales Director Nicklas Sivander.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

ZTE Axon 10 Pro 5G -älypuhelimessa on uuden 5G-standardin mukaisesti erittäin nopea tiedonsiirto, tehokkaampi suorituskyky ja entistä paremmat peliominaisuudet, jotka tarjoavat nopean lähetys- ja latausnopeuden. Laite pystyy lataamaan 1 Gt:n 1080P-elokuvan vain neljässä sekunnissa (laskettu 5G-verkon teoreettisen maksimilatausnopeuden mukaan).

Ulkoisesti ZTE Axon 10 Pro 5G -älypuhelin muistuttaa 4G-sisartaan erityisesti koon ja paksuuden osalta. Sisältö 5G-versiossa on kuitenkin aivan omanlaisensa. Suunnitellessaan 5G-puhelinta ZTE:n insinöörit onnistuivat ratkaisemaan useita 5G-innovaatioihin liittyviä teknisiä haasteita, jotka koskivat esimerkiksi sähkömagneettista yhteensopivuutta, antennia, virrankulutusta ja puhelimen ylikuumentumista. ZTE Axon 10 Pro 5G -älypuhelimessa on uudenlainen antennipaikka sekä Smart SAR -ratkaisu.

Tyypillisesti älypuhelinten ongelmana pidetään niiden ylikuumentumista, joka aiheutuu puhelimen pitkäaikaisesta käytöstä suurella kuormituksella. Tällöin suorituskyky heikkenee ja käyttökokemus huononee. ZTE on ratkaissut haasteen hyödyntämällä puhelimissaan nestejäähdytystekniikkaa ja komposiittilämpömateriaaleja. Näin suorittimen käyttö on mahdollista myös korkeilla taajuuksilla ja pitkäkestoisesti. Samalla se takaa ZTE Axon 10 Pro 5G -puhelimelle erittäin vahvan suorituskyvyn.

 ZTE Axon 10 Pro 5G on maailman ensimmäinen Qualcomm® Snapdragon™ 855 -älypuhelin, jossa on F2FS-tiedostojärjestelmä. Se parantaa tallennus- ja muistikapasiteettia, kuten tiedostojen lukunopeutta, satunnaista 4k-luku- ja kirjoitusnopeutta, tallennustehoa ja käyttönopeutta. Axon 10 Pro 5G hyödyntää tiedon pirstoutumista ehkäisevää älykästä mekanismia, joka ratkaisee tehokkaasti Android-älypuhelimia vaivaavan jäätymisongelman.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lisäksi puhelin hyödyntää AI-optimointia ja muita tekniikoita, joiden avulla käyttökokemuksesta tulee entistä nopeampi. Uuden sukupolven AI-prosessori käynnistää puhelimen nopeammin. Sen käyttöön perustuva oppiminen ja sovellusten esilataus varmistavat viiveettömän ja sulavan käyttökokemuksen 20 kuukauden ajaksi puhelimen käyttöönotosta. Myös sormenjälkitunnistus on ZTE Axon 10 Pron näytössä nopeampi ja tarkempi ja lukitus avautuu jopa 0,272 sekunnissa. Laitteen akku kestää 11 tuntia ongelmitta.

 Kolmen takakameransa ansiosta ZTE Axon 10 Pro tallentaa korkealaatuisia kuvia. Vaikutuksen ominaisuuksillaan tekee myös 20 MP:n etukamera, joka tarjoaa liiketunnistimen, automaattitarkennuksen sekä kasvojentunnistuksen. Etukameran avulla käyttäjä voi ottaa Beauty Selfie -kuvia, AI-ohjattuja itsekuvia tai muotokuvia ”Bokeh-efektillä”. Takakameroissa on 48 megapikselin kamera, jossa on f / 1,7-aukko, 6P-objektiivi, 20MP-kamera ja 125 asteen superkulmaobjektiivi sekä 8MP:n telekamera. Nämä kaikki ominaisuudet takaavat, ettei käyttäjän tarvitse koskaan tinkiä kuvanlaadusta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 ZTE Axon 10 Pro -sarjan puhelimille on ominaista kompakti ja kaareva muotoilu. Puhelimissa on AMOLED-näyttö ja poikkeuksellisen kapea reuna sekä piilotetut sensorit. Laajan 6,47 tuuman näytön (näytön ja rungon välinen suhde 92 %), korkean resoluution ja pistetiheyden (2,340 * 1080 FHD) ansiosta puhelin tarjoaa laajemman ja syvemmän näkymän verrattuna muihin älypuhelimiin.

ZTE on ollut Suomen markkinoilla vuodesta 2010 ja se on yksi maailman suurimmista mobiilivalmistajista sekä merkittävä toimija 5G-verkon kehittämisessä. Suomessa ZTE Axon 10 Pro (4G-versio) on saatavilla Elisalla ja Verkkokauppa.comilla kesäkuun alussa. Laitteen suositushinta on 599 euroa.

ZTE Axon Pro 5G tulee myyntiin Elisalle kesäkuussa ensimmäisten 5G-verkkoa tukevien laitteiden joukossa. Laitteen suositushinta on 899 euroa.

Elisan liiketoimintajohtaja Ville Valkama on innoissaan siitä, että Suomi on mukana ensimmäisten maiden joukossa, jossa 5G-puhelimet tulevat myyntiin. ”On hienoa olla uranuurtajana 5G-verkon kaupallisessa käyttöönotossa. Haluamme tarjota asiakkaillemme kyvykkäitä laitteita, joita ZTE Axon Pro 5G edustaa”, Ville Valkama kertoo.

Lähde: ZTE Finland lehdistötiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen