MicrosoftYleinen

Microsoftin kahdella näytöllä varusteltu Android-puhelin Surface Duo saapuu markkinoille 10. syyskuuta

Microsoft esitteli jo viime vuoden puolella ensimmäisen kerran Surface Duo -Android-puhelinta, mutta nyt laite on tulossa vihdoin kuluttajien saataville. Erikoisen Surface Duosta tekee sen kaksoisnäyttöinen rakenne sekä viime vuoden huippupuhelimista tutut tekniset ominaisuudet. Surface Duo on aluksi tulossa saataville Yhdysvalloissa 10. syyskuuta alkaen.

Surface Duo rakentuu kahdesta samanlaisesta 5,6 tuuman suuruisesta OLED-näyttöpaneelista, joissa on 4:3-kuvasuhde. Näyttöjen tarkkuus on Full HD -tasolla. Tehoista laitteessa on vastaamassa viime vuoden Snapdragon 855 -huippupiiri, jonka rinnalla on 6 gigatavua RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa löytyy versiosta riippuen 128 tai 256 gigatavua. Erikoisen tällä hetkellä laitteesta tekee se, että mukana ei ole 5G-yhteyksiä, jotka ovat jo järjestäen kaikissa uutuuspuhelimissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Microsoft on varustellut puhelimen vain yhdellä kameralla, jonka tarkkuus yltää 11 megapikseliin. Kamera löytyy laitteen oikean näytön yläpuolelta yhdessä LED-salamavalon kanssa. Kamera tarjoaa 7x digitaalisen zoomauksen sekä 4K 60 FPS -videokuvauksen yhdessä elektronisen kuvanvakautuksen kanssa.

Akunkesto on pieneltä kuulostavan 3577 milliampeeritunnin varassa, jonka luvataan kuitenkin tarjoavan 15,5 tuntia videoidentoistoa. Lataus tapahtuu 18 watin pikalatauksen avulla, joka toimitetaan Surface Duon myyntipakkauksessa. Vaikka kyseessä on Microsoftin tuote, niin Surface Duon käyttöjärjestelmänä toimii Googlen Android 10. Microsoft on optimoinut käyttökokemuksen kahdelle näytölle, jolloin tuottavuuden pitäisi olla parhain mahdollinen. Microsoft on muun muassa optimoinut Office ja OneDrive -Android-sovellukset Surface Duolle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaksi näyttöpaneelia on yhdistetty 360 asteisen saranan avulla toisiinsa. Yhteen taitettuna laitteen paksuus on vain 9,6 millimetriä, joten kyseessä on varsin ohut laite. Lisäksi Surface Duo tukee myös Microsoftin Surface Pen -kosketusnäyttökynää.

Yhdysvalloissa Surface Duon ennakkomyynti on jo nyt alkanut ja hintaa sillä on 1399 dollaria. Virallisesti myynti ja toimitukset alkavat 10. syyskuuta. Valitettavasti laite on aluksi saatavilla vain Yhdysvalloissa, eikä Microsoft ole kertonut saatavuudesta muilla markkina-alueilla.

Lähde: Microsoftin tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

  1. Olipa kerran paha uni – Windows RT, Windows Phone,…. ja painajainen jatkuu – Windows Android…

  2. Suomen pettäjän Microsoftin yks ylikallis turhake romu.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Microsoft