YleinenZTE

ZTE:n tulevan edullisemman hintaluokan 5G-älypuhelimen kuvat ja tiedot paljastuivat viranomaistietokannasta

Kiinan televiranomainen Tenaa on julkaissut tietokannassaan tällä kertaa kuvia ja teknisiä tietoja toistaiseksi julkaisemattomasta ZTE:n kehittämästä 5G-älypuhelimesta. Tenaan paljastama puhelin kantaa mallikoodia ZTE 9000N ja se on ulkoisesti ja monilta ominaisuuksiltaan varsin lähellä jo aikaisemmin esiteltyä ZTE A1 -5G-puhelinta, mutta toki pieniä eroavaisuuksia on nähtävillä.

Tenaan julkaisemien kuvien perusteella ZTE:n tulevassa puhelimessa olisi neloiskamera takaosassa sekä LED-salama kameroiden alapuolella. Takaosassa nähdään myös sormenjälkilukija sekä ZTE:n logo. Puhelimen etupuolella on näytössä ainakin etukamerareikä, joka sijaitsee vasemmassa yläkulmassa. Kuvat vahvistavat myös oikeassa kyljessä olevat virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen näytön on ilmoitettu olevan kooltaan 6,53 tuumaa ja siinä on Full HD+ -tarkkuus (2340 x 1080). RAM-muistia ZTE on laittanut puhelimeen 6 tai 8 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa vastaavasti 64, 128 tai 256 gigatavua. Laitteen mitat ovat 162,7 x 76,3 x 8,8 millimetriä ja painoa 184 grammaa.

Akun suuruudeksi on ilmoitettu 3900 milliampeerituntia ja tehoista on vastaamassa kahdeksanytiminen 2,0 GHz:n kellotaajuudella hyrräävä järjestelmäpiiri. Tämä viittaisi mahdollisesti MediaTekin järjestelmäpiiriin, sillä kellotaajuus ei ole yhtenevä Snapdragon 765 -järjestelmäpiirin kanssa. Puhelin tukee kuitenkin 5G-yhteyksiä, joten ZTE käyttää joko MediaTekin tai Qualcommin edullisemman hintapisteen puhelimille suunnattua järjestelmäpiiriä.

Tenaan mukaan puhelimen takaosan kamera koostuisi 48 megapikselin, 8 megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä kahdesta 2 megapikselin kamerasta, jotka ovat todennäköisesti makro- sekä syvyysterävyyskamerat. Etuosassa on 16 megapikselin tasoinen kamera.

Verrattuna jo julkaistuun aika vastaavaan ZTE A1 -puhelimeen, niin Tenaan listaamassa mallissa on pienempi akku, suurempi näyttö, heikompi etukamera sekä monipuolisemmat muistiversiot. Toistaiseksi ei ole tarkkaan tiedossa, milloin ZTE olisi julkaisemassa nyt paljastuneen 5G-puhelimensa, mutta todennäköisesti Kiinassa julkaisua ei enää kovin kauaa tarvitse odotella.

Lähde: TENAA (ZTE 9000N)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen