NothingYleinen

Nothing vahvisti: Ensimmäinen älypuhelin tulossa kesällä – Nothing OS tarjoaa puhtaan Androidin parhaat ominaisuudet

Nothing Phone (1) tulossa tänä kesänä.

Nothing on kertonut tämän vuoden suunnitelmistaan tänään järjestetyssä ”The Truth” -tilaisuudessa. Nothing on uusi lontoolainen tekniikkayritys, jonka taustalla on OnePlussan perustajajäsen Carl Pei. Tämän päivän tilaisuudessa Nothing vahvisti työstävänsä ensimmäistä älypuhelintaan.

Nothing Phone (1) -puhelin tullaan julkaisemaan virallisesti kesällä 2022, eli muutaman kuukauden päästä. Tarkkaa aikataulua julkaisulle ei annettu, mutta se on selvästi tulossa kesän aikana. Lisäksi tilaisuudessa vahvistettiin Nothingin tarjoavan ensimmäisessä puhelimessaan Qualcommin kehittämän Snapdragon-järjestelmäpiirin sekä uuden Nothing OS -käyttöliittymän.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Kerättyämme 144 miljoonaa dollaria, rakennettuamme 300 ihmisen tiimin ja saatuamme tuen luotetuilta kumppaneilta, kuten Qualcommilta, olemme valmiita phone (1) -tuotteelle, joka merkitsee muutosta uneliaalle älypuhelinmarkkinalle”, totesi Nothing toimitusjohtaja Carl Pei.

Nothing Phone (1) on yrityksen järjestyksessään toinen tuote, joka laajentaa Nothingin tavoitetta rakentaa kattava ekosysteemi suomattoman yhteyden tarjoamiseksi. Lisäksi puhelimessa on luvattu olevan ikoninen muotoilu. Aikaisemmin yritys on julkaissut jo Nothing Ear (1) -kuulokkeet, joissa on yritykselle ominainen läpinäkyvä muotoilu.

Nothing OS -käyttöliittymän kuvat.

Puhelimessa oleva Nothing OS on yrityksen mukaan Android-pohjainen ja siinä on puhtaan Androidin parhaimmat ominaisuudet. Käyttöjärjestelmän on kerrottu tarjoavan nopean, sujuvan ja henkilökohtaisen kokemuksen. Nothing OS:n on luvattu olevan varusteltuna johdonmukaisella käyttöliittymällä ja puhelimen laitteisto integroituu saumattomasti ohjelmistoon räätälöityjen fonttien, värien, graafisten elementtien ja äänien avulla.

Nothing kertoi ensimmäisen puhelimen tarjoavan muun muassa 3 vuotta Android-versiopäivityksiä ja 4 vuotta tietoturvapäivityksiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nothing OS tulee esikatseluversiona saataville Launcher-sovelluksen avulla huhtikuusta alkaen. Sen luvataan olevan ladattavissa tiettyihin älypuhelinmalleihin, mutta tarkempaa tietoa ei vielä kerrottu.

Nothingin perustaja Carl Pei. / Kuva: Nothing

Carl Pei vahvisti tilaisuudessa myös, että Nothing aloittaa uuden 10 miljoonan dollarin yhteisösijoituskierroksen. Kyseessä on jatkoa viime maaliskuussa järjestetylle vastaavalle sijoituskierrokselle, joka keräsi 1,5 miljoonaan dollaria ennätyksellisen 54 sekunnin aikana. Ennakkoilmoittautuminen kierrokselle on nyt auki, mutta se alkaa virallisesti 5. huhtikuuta.

”Teemme myös uuden 10 miljoonan dollarin yhteisösijoituskierroksen, jotta tukijamme saavat mahdollisuuden olla osa matkaamme, joka kulkee vastakkain alan jättiläisiä vastaan”, totesi Pei.

Maaliskuun alussa Nothing ilmoitti saaneensa päätökseen 70 miljoonan dollarin arvoisen Series B -rahoituskierroksen. Rahoitusta vetivät yhdessä EQT Ventures ja C Ventures, ja siihen osallistuivat muun muassa GV, Future Shape, Gaorong Capital ja Animoca Brands. Uutta rahoitusta käytetään Nothingin ekosysteemin laajentamiseen ja London Design Hubin perustamiseen.

Lähde: Nothingin lehdistötiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Nothing