AndroidXiaomiYleinen

Android 10 nyt ladattavissa Xiaomi Mi A3 -puhelimelle Euroopassa

Xiaomi Mi A3

Xiaomi on laittanut vihdoin jakoon Euroopassa Android 10 -päivityksen yhtiön tuoreimmalle Android One -pohjaiselle Xiaomi Mi A3 -älypuhelimelle. Aikaisemmin päivitys on ollut tarjolla jo muilla markkina-alueilla, mutta myös jouduttu vetämään pois jaosta useampaan kertaan vakavien ongelmien takia.

Nyt päivitys on kuitenkin vihdoin saapunut tarjolle ja kyseessä on noin 1,33 gigatavun suuruinen päivitys. Xiaomi Mi A3 saa päivityksen mukana siis tuttuja ominaisuuksia, joita on päivityksenä tuotu muillekin puhelimille. Lisäksi kyseessä on puhtaalla Androidilla varusteltu laite, niin päivityksessä ei ole suuremmin Xiaomin lisäämiä ohjelmistoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusi Android 10 tuo mukanaan muutamia uusia ominaisuuksia sekä muutoksia vanhaan käyttöliittymään. Google on lisännyt käyttöjärjestelmään nyt livekuvatekstityksen, parannetun älykkään vastauksen sekä täysin uuden eleisiin pohjautuvan navigointityyliin. Yksi Android 10:n suurimmista uudistuksista on tumma teema, joka mahdollistaa muun muassa akun pidemmän käyttöiän. Lisäksi tumma teema on käyttöliittymän ohella myöskin tuettuna monissa Googlen omissa sovelluksissa, kuten kalenterissa, Gmailissa ja Google Mapsissa.

Google on myöskin parantanut tietoturvaa ja yksityisyyden hallintaa. Android 10:ssä on uusia, älykkäämpiä säätömahdollisuuksia, joiden avulla käyttäjä voi päättää miten ja milloin laitteen tietoja jaetaan. Android 10:ssä on myöskin uusi Google Play -järjestelmäpäivitykset, jonka avulla Google voi lähettää korjauksia puhelimiin Google Playn kautta. Tarkemmin Android 10 -päivityksen uusiin ominaisuuksiin voi käydä tutustumassa laajemmasta aihetta käsittelevästä artikkelistamme.

Xiaomi tulee jakamaan Android 10 -päivitystä Xiaomi Mi A3 -puhelimelle todennäköisesti hieman vaiheittain, joten se ei valttämättä ole heti saataville kaikille. Päivityksen saatavuuden voi kuitenkin tarkistaa asetuksien kautta.  SuomiMobiilin Android 10 -päivitysseurantaan voi tutustua tämän linkin takaa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android