AndroidGoogleYleinen

Android 12L -beetaversiosta löytyi animaatioita, jotka esittelevät Googlen taittuvanäyttöistä Pixel-puhelinta

Tältä saattaa näyttää Googlen taittuvanäyttöinen Pixel-puhelin.

Googlen on tiedetty kehittävän omia taittuvanäyttöisiä älypuhelimia, mutta toistaiseksi sellaista ei ole markkinoilla asti nähty. Huhuissa puhuttiin jo viime vuonna tapahtuvasta julkaisusta, mutta nyt katseet ovat siirtyneet vuoteen 2022. Googlen tuorein Android 12L -beetaversio on nyt saattanut paljastaa ensimmäisen vilauksen tulevasta taittuvanäyttöisestä Pixel-puhelimesta.

9to5google.com-sivusto on löytynyt Android 12L -käyttöjärjestelmästä animaatioita, jotka viittaavat Googlen kehitteillä olevaan taittuvanäyttöiseen puhelimeen. Animaatiot ovat SIM-kortin asentamista varten tehdyllä ohjeistussivulla, jossa ohjeistetaan animaation avulla SIM-kortin asettaminen puhelimeen. Koodeissa on myös viitteitä koodinimellä ”Pipit” tunnettuun laitteeseen, jonka on tiedetty olevan Googlen kehitteillä oleva puhelin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Android 12L pitää sisällään kaksi animaatioita, joista toisessa laite on suljettuna ja toisessa laite on avattuna. Kuvat ovat kuitenkin vain viivapiirroksia, joten niistä ei paljoa voida sanoa. Toki kuvat voivat olla samassa suhteessa kuin Googlen kehittämä laite, mutta sitä ei pystytä varmistamaan. Kuvissa oleva laite on hieman leveämpi kuin Samsungin suosittu Galaxy Z Fold 3, joka voisi viitata Googlen haluavan tarjoa hieman erilaisella kuvasuhteella varustellun ratkaisun.

Animaatioissa on esillä hieman korostetusti äänenvoimakkuuspainike, joka on oikeassa reunassa. Esillä ei ole virtapainiketta, jonka voidaan spekuloida tarkoittavan sen olevan kehyksen kanssa samalla tasolla integroidun sormenjälkilukijan takia. Laitteen alareunassa on SIM-korttiluukku, joka käy ilmi selvästi animaatioista.

Viime vuoden lopulla raportit kertoivat, että Google olisi lopettanut taittuvanäyttöisen puhelimensa kehityksen, sillä se ei olisi ollut kilpailukykyinen. Tuoreimmat tiedot kuitenkin kertovat toista, mutta laitetta tuskin nähdään markkinoilla ennen vuoden 2022 toista puoliskoa. Todennäköisesti laitteesta kuullaan lisätietoja lähempänä mahdollista julkaisua.

Lähde: 9to5google.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android