GoogleYleinen

Suorituskykytesti paljasti: Googlelta tulossa sittenkin taittuvanäyttöinen puhelin Tensor-järjestelmäpiirillä

Konseptikuva siitä, miltä Googlen taittuvanäyttöinen puhelin voisi näyttää.

Googlen on tiedetty kehittävän yhtiön ensimmäistä taittuvanäyttöistä älypuhelinta Pixel-tuotemallistoon. Puhelinta odotettiin jo vuoden 2021 aikana, mutta julkaisua ei koskaan tapahtunut. Tuoreimmat huhut ovat vihjanneet Googlen valmistelevan puhelimen julkaisua vuoden 2022 aikana, ja nyt suosittu suorituskykytesti on paljastanut ensimmäisiä tietoja.

Geekbenchin tietokannasta on paljastunut tietoja puhelimesta, jonka koodinimi on Google Pipit. Aikaisempien raporttien mukaan kyseinen koodinimi kuuluisi Googlen taittuvanäyttöiselle puhelimelle, mutta toistaiseksi laitteesta ei ole ollut kovinkaan tarkkoja tietoja. Geekbench paljastaa kuitenkin muutaman avainominaisuuden.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google Pipit Geekbenchin tietokannassa.

Tietojen mukaan Google Pipit tulee perustumaan kahdeksanytimiseen järjestelmäpiiriin, jossa tehokkain ydin toimii 2,8 GHz:n kellotaajuudella ja grafiikkasuoritin olisi Mali-G78. Geekbenchin paljastamien tietojen perusteella on varsin helppo todeta Googlen käyttävän yhteistyössä Samsungin kanssa kehitettyä Tensor-järjestelmäpiiriä, joka löytyy myös Googlen uusimmista Pixel 6 -puhelimista.

Listaus paljastaa Googlen taittuvanäyttöisessä puhelimessa olevan myöskin 12 gigatavua RAM-muistia ja käyttöjärjestelmänä on Googlen tuorein Android 12. Google on julkaissut myös taittuvanäyttöisille laitteille paremmin optimoidun Android 12L -version, jota voitaneen odottaa myös tulevaan puhelimeen. Valitettavasti mitään muuta ei Geekbenchin tietokanta pääse puhelimesta paljastamaan.

Joidenkin raporttien mukaan Google olisi peruuttanut suunnitelmansa taittuvanäyttöisien puhelimien suhteen, sillä yritys ei kokenut olevansa tarpeeksi kilpailukykyinen pahimpien kilpailijoidensa rinnalla. Nähtävästi taittuvanäyttöistä puhelinta ei ole kuitenkaan vielä peruttu, sillä sen paljastuminen Geekbenchista antaa jälleen toivoa lähenevästä julkaisusta.

Lähde: Mysmartprice.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google