AppleYleinen

Apple avaa iPadOS-käyttöjärjestelmän kolmansille osapuolille syksyyn mennessä

Apple päivitti maaliskuun alussa puhelimet iOS 17.4 -käyttöjärjestelmäversioon, jonka myötä iPhonet ovat Euroopassa huomattavasti avoimempia kuin aiemmin. DMA-lain mukaan Apple tuo puhelimiin mahdollisuuden asentaa sovelluksia kolmansien osapuolten sovelluskaupoista ja avaa ensi kertaa NFC-sirun kolmansien osapuolten ratkaisuille.  

Kattavammin muutoksista, joita Apple on toteuttanut ja tulee toteuttamaan voit lukea täältä. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nyt Apple on ilmoittanut avaavansa myös iPadeille suunnatun iPadOS-käyttöjärjestelmän muun muassa kolmansien osapuolten sovelluskaupoille. Toistaiseksi EU:n kilpailunvastainen sääntelyviranomainen Margrethe Vestager on sanonut, ettei iPadit täyttäisi kriteerejä portinvartija-asemaan, mutta EU aikoo soveltaa DMA-sääntöjä iPadiin ikään kuin kriteerit täyttyisivät. 

Appleinsider-sivusto on kertonut Vestagerin kommentoivan päätöstä seuraavasti: “Tänään olemme saattaneet Applen iPadOS:n DMA-velvoitteiden piiriin. Markkinatutkimuksemme osoitti, että vaikka iPadOS ei täytä kynnysarvoja, se muodostaa tärkeän portin, jonka avulla monet yritykset tavoittavat asiakkaansa.”. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Apple on ilmoittanut, että se aikoo noudattaa lakeja samalla tavalla kuin iOS-käyttöjärjestelmän kohdalla. Yhtiö ei kuitenkaan kertonut päivämääriä, mutta muutokset tulevat iPadOS:ään ja käyttäjille syksyllä.  

Lähde: Apple, AppleInsider 

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple