SonyYleinen

Jättivuoto: Sony Xperia 10 VI esillä tuotekuvissa – aika sanoa hyvästit telekameralle

Sony Xperia 10 VI / Kuva: Evan Blass

Sony valmistautuu julkaisemaan uusia älypuhelimia lähiviikkoina. Huhuja on kuultu jo monesti Xperia 1 VI -huippupuhelimesta, mutta keskihintainen Xperia 10 VI on jäänyt hieman pienemmälle huomiolle. Tänään tunnettu vuotaja Evan Blass on jakanut X-palvelussa viralliselta vaikuttavia tuotekuvia kyseistä puhelimesta.

Xperia 10 VI tullaan näkemään kolmessa väriversiossa, jotka ovat perinteikkäät valkoinen ja musta, joiden rinnalla on myös vaaleansininen. Puhelimen takaosassa on selvä muutos, sillä Sony on poistamassa yhden kameran. Mukana on vain kaksi kameraa, joiden välissä on LED-salamavalo. Telekamerasta karsitaan ja tarjolla on vain pää- sekä ultralaajakulmakamerat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Etuosassa on tuttu pitkulainen näyttö, joka voi olla aikaisempaa hieman leveämpi. Näytön ala- ja yläpäädyissä on edelleen paksut kaistaleet eteenpäin suunnattujen kaiuttimien takia. Kuvat vahvistavat puhelimen oikeassa reunassa olevan äänenvoimakkuuspainikkeet sekä virtapainike, jossa on integroitu sormenjälkilukija. Yläreunassa on perinteinen kuulokeliitin.

Kuvista saadaan selville Sonyn tarjoavan keskihintaluokassa edelleen täyden vedenkestävyyden. Xperia 10 IV -puhelin tulee saamaan myös erilaisia suojakuoria, joilla puhelinta voi kantaa esimerkiksi laukun tavoin. Vuoto ei kuitenkaan paljasta puhelimen tarkkoja teknisiä tietoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aikaisempien vuotojen mukaan Xperia 10 VI tulisi saamaan Qualcommin kehittämän Snapdragon 6 Gen 1 -järjestelmäpiirin, joka tuo mukanaan 20 prosenttia paremman suorituskyvyn kuin edeltäjässä ollut Snapdragon 695. Kameroiden osalta Sonyn odotetaan parantavan erityisesti pääkameraa, joka voisi nyt olla tarkkuudeltaan 48 megapikseliä.

Tarkempia tietoja saadaan varmasti lähiaikoina.

Lähde: X

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sony