AppleYleinen

Apple suunnittelee iPad minin uudistamista – tarjoaa todennäköisesti A15-piirin ja USB-C-liittimen

Applen on odotettu julkaisevan myöhemmin tämän vuoden aikana uuden iPad mini -tabletin, jossa olisi täysin uudistettu muotoilu. Ulkoisesti laitteen pitäisi vastata uusinta iPad Airia, mutta vieläkin kompaktimmassa paketissa. 9to5Mac-sivusto on saanut nyt lähteiltään tietää uusia tietoja J310-koodinimellä kulkevasta iPad ministä.

Lähteiden mukaan Apple suunnittelee käyttävänsä tabletissa A15-järjestelmäpiiriä, jota odotetaan myös tämän vuoden uusiin iPhone 13 -puhelimiin. A15-piiri tulee perustumaan 5 nanometrin valmistusprosessiin, kuten viime vuoden A14-piiri. Lisäksi lähteet kertovat Applen työskentelevän A15X-piirin parissa, jota voitaisiin käyttää muissa iPad-laitteissa tulevaisuudessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusi iPad mini tulee huhun mukaan saamaan myös USB-C-liittimen alareunaansa, joten Applen omaa Lightning-liitintä ei enää laitteessa olisi. Uutuustablettiin odotetaan lisäksi magneettista Smart Connector -liitintä, joka on nähty myös iPad Air -tabletissa. Uusi liitin tarkoittaisi myös, että Apple tulisi lanseeraamaan samalla siihen liitettäviä lisäosia.

9to5Mac-sivusto on lisäksi kertonut Applen suunnittelevan uutta lähtötason iPad-tablettia, jonka koodinimi olisi J181. Tablettiin odotetaan A13-järjestelmäpiiriä, kun taseen tällä hetkellä iPad-perusmalli tarjoaa A12 Bionic -järjestelmäpiirin. Aikaisemmat tiedot ovat vihjanneet Applen käyttävän iPad-tabletissa iPad Air 3 -mallista tuttua muotoilua, joka julkaistiin vuonna 2019.

Ainakin uuden iPad mini -tabletin julkaisua odotetaan myöhemmin tämän vuoden aikana. Tablettiin on huhuttu 8,5-9 tuuman näyttöpaneelia sekä useita erilaisia väriversioita. iPad mini on nähty myös vuotokuvissa, jotka paljastivat laitteen uusitun muotoilun.

Lähde: 9to5mac.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple