AppleYleinen

Applelta tulossa tänä vuonna merkittävä päivitys iPhone-puhelimien kameroihin? Raportin mukaan odotuksissa 48 megapikselin kamera

Mallinnuskuva iPhone 14 -puhelimesta.

Apple on luottanut iPhone-puhelimissaan jo vuosien ajan 12 megapikselin kamerasensoreihin, mutta tänä vuonna on luvassa merkittävä päivitys. TrendForcen uuden raportin mukaan Apple tulee siirtymään jopa 48 megapikselin tasoisiin kamerasensoreihin.

Kyseessä olisi kolmas kerta, kun Apple tulisi lisäämään megapikselien määrää iPhone-mallistossa. Aikaisemmin Apple on hyödyntänyt 5, 8 ja 12 megapikselin kameroita, mutta viime vuosina Apple on jäänyt selvästi kilpailijoiden jälkeen megapikselien osalta. Monissa Android-puhelimissa on nähty jo vuosien ajan 48, 50, 64 ja 108 megapikselin kamerasensoreita, ja tänä vuonna odotetaan jo ensimmäistä 200 megapikselin kamerapuhelinta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Raporttien mukaan 48 megapikselin kamerat tulisivat ainakin iPhone 14 Pro -puhelimiin tänä vuonna, jotta Apple pystyisi tuomaan käyttäjilleen kehittyneempiä kameraominaisuuksia. Esimerkiksi 48 megapikselin kamerat mahdollistaisivat tarkemman 8K-videokuvauksen sekä paremman hämäräkuvauksen. Esimerkiksi muotokuvissa tai maisemakuvissa kameroissa voitaisiin käyttää enemmän megapikseleitä, kun taasen hämärässä yhdisteltäisiin pikseleitä parempien kuvien saamiseksi.

Myös tunnettu Apple-analyytikko Ming-Chi Kuo on usein odottanut 48 megapikselin pääkameraa iPhone 14 Pro -puhelimiin. Lisäksi analyytikko on odottanut Applen tuovan vuoden 2023 iPhone 15 -puhelimiin periskooppikameran, joka tarjoaisi aikaisempaa paremman zoomauksen.

Aikaisemmin on odotettu, että iPhone 14 Pro- ja iPhone 14 Pro Max -puhelimissa olisi luovuttu näytön lovesta. Puhelimiin on odotettu muun muassa toteutusta, joka koostuu etukamerareiästä sekä toisesta pillerin muotoisesta reiästä.

Lähde: Trendforce.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple