AppleYleinen

Applen tuleva M2 Max -järjestelmäpiiri paljastui suorituskykytestistä – tulevassa MacBook-tietokoneessa RAM-muistia jopa 96 gigatavua

Applelta odotettiin vielä tämän vuoden puolella uusia 14 ja 16 tuuman MacBook Pro -tietokoneita, mutta lokakuussa saapuneiden vuotojen mukaan julkaisu tapahtuu ensi vuoden alkupuolella. Mahdollinen julkaisuajankohta kannettaville tietokoneille on maalis-huhtikuun vaihteessa.

Nyt tietokoneiden suorituskyvystä ja teknisistä tiedoista on saatu lisätietoa Geekbench-suorituskykytestin kautta. Vuodon kohteena oleva kone on varustettu todennäköisesti M2 Max -järjestelmäpiirillä. 14 ja 16 tuumaisiin kannettaviin voidaan odottaa M2 Pro- ja M2 Max -järjestelmäpiirejä, jotka on jatkokehitetty kesällä esitellyn M2-järjestelmäpiirin pohjalta.

Vuotaneiden tietojen perusteella kyseessä on 14 tuuman malli ja kyseinen testi on ajettu MacOS 13.2 -käyttöjärjestelmällä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Geekbench-suorituskykytestin kautta nähdään, että kone on saanut yhden ytimen suorituskykyä mittaavassa testissä pisteiksi 1889 pistettä ja kaikkien ytimien suorituskykyä mittaavassa testissä 14586 pistettä.

Geekbench-suorituskykytesti. Kuva: mysmartprice

Vertailun vuoksi viime vuoden kannettavissa Mac-tietokoneissa nähty M1 Max -järjestelmäpiiri on saanut vastaavasta testistä yhden ytimen suorituskyvyn osalta noin 1750 pistettä. Monen ytimen testistä järjestelmäpiiri on puolestaan saanut pisteitä 12500 molemmin puolin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näillä tuloksilla uuden M2 Max -järjestelmäpiirin suorituskyky olisi monen ytimen tehtävissä paranemassa 15-20 prosentin verran.

Geekbench-testissä näkyvistä tiedoista käy ilmi, että M2 Max -järjestelmäpiiri on varustettu 12 ytimellä, ja ytimet toimisivat 3.54 gigahertsin kellotaajuudella. Viime vuonna esitellyssä M1 Max -järjestelmäpiirissä oli 10 ydintä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Testin tiedoista on nähtävillä myös massiivinen 96 gigatavun RAM-muisti. Viime vuoden M1 Max -järjestelmäpiirillä varustettuihin 14 ja 16 tuuman MacBook Pro -kannettaviin oli saatavilla korkeintaan 64 gigatavua RAM-muistia, eli maksimimäärä olisi kasvamassa 50 prosentilla edeltäjään verrattuna.

Muotoilun osalta kannettavissa ei todennäköisesti tulla näkemään muutoksia, vaan kyseessä on ymmärrettävästi ainoastaan teknisten tietojen päivitys.

Lähde: Mysmartprice

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple