AndroidArvostelutLGYleinen

Arvostelussa LG G7 ThinQ – Paljon hyvää, mutta myös huonoa

LG G7 ThinQ

LG G7 ThinQ on LG:n tuorein huippupuhelin, joka tarjoaa markkinoiden tehokkainta rautaa sekä tuttuja LG:n ominaisuuksia. Uutuuspuhelimen kanssa LG on ottanut käyttöön lovinäytön sekä kamerasta löytyy tuttuja AI-ominaisuuksia. Suomessa LG G7 ThinQ maksaa artikkelin kirjoitushetkellä 699 euroa, vaikka hintaa on ollut julkaisun jälkeen jopa 850 euroa. Laitteen hinta on siis ehtinyt jo muutaman kuukauden aikana tippumaan Suomessa, mikä tekee puhelimesta entistä houkuttelevamman.

Kyseessä on LG:n parhaimpia ja kalleimpia älypuhelimia, joten puhelimelta on lupa odottaa paljon. Testijakson aikana LG G7 ThinQ osoittautui varsin monipuoliseksi sekä miltei ainutlaatuiseksi älypuhelimeksi, jossa on omat vahvuudet sekä heikkoutensa. Perusasioissa puhelin toimii hienosti, kamerassa on mukavia ominaisuuksia, mutta tekoälyn LG on tuonut puhelimeen hieman tylsästi sekä ei aina niin toimivasti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tässä artikkelissa tulemme tutustumaan tuoreeseen LG G7 ThinQ -puhelimeen hieman tarkemmin. Artikkelissa tulen kertomaan henkilökohtaisen mielipiteeni sekä kokemukset laitteesta.

Tekniset tiedot
LG G7 ThinQ (LG-G710EM)
Mitat: 153.2 x 71.9 x 7.9 mm
Paino: 162 g
Rakenne: Alumiinikehys sekä lasinen takakansi / Gorilla Glass 5 / IP68 ja MIL-STD-810G
Näyttö: 6.1 tuumaa QHD (3120 x 1440) / 19.5:9-kuvasuhde
Suoritin: 8-ytiminen Snapdragon 845 (Adreno 630)
Muisti: 4 gigatavua RAM-muistia / 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa (muistikorttipaikka max 512 Gt)
Kamera: 16 MP (f/1.6 / 30mm / 1.0um / OIS / PD- ja laser-AF) + 16 MP (f/1.9 / 16mm) / yksi LED-salama ja 8 megapikselin etukamera (f/1.9 / 26mm)
Akku: 3000 mAh (ei irrotettava)
Käyttöjärjestelmä: Android 8.0 Oreo (1. heinäkuuta 2018 tietoturva)
Muuta: Dual-SIM / Pikalataus / Langaton lataus / Kasvojentunnistus
Liitännät: 3.5 mm kuulokeliitäntä / USB-C / USB 3.1 / NFC
Ääni: Bluetooth 5.0 ja apetX HD -tuki / Boombox-kaiutin
Tunnistimet: valoisuustunnistin / etäisyystunnistin / kiihtyvyystunnistin / E-kompassi / gyroskooppi / sormenjälkilukija
Värit: Musta / sininen (punainen ja harmaa ei Suomessa)
Hinta: 699 €

Myyntipakkaus

LG G7 ThinQ toimitetaan pitkälti mustassa pahvisessa myyntipakkauksessa, jossa on hopealla värillä painettu LG-, LG G7 ThinQ- ja Qualcomm Snapdragon -logot. Myyntipakkauksesta käy ilmi myös laitteen muistikapasiteetti sekä siinä olevan tuki Google Assistantille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Myyntipakkausta avatessa ensimmäisenä tulee vastaan muoveihin kääritty puhelin, jonka alta löytyy nappikuulokkeet, pikalatausta tukeva seinälaturi, USB-C-tyypin lataus- ja tiedonsiirtokaapeli. Myyntipakkauksessa on myös SIM-korttiluukun avaustyökalu sekä liina, jolla on mahdollista puhdistaa puhelimen lasipintoja. Testilaitteen mukana ei toimitettu käyttöohjeita tai muitakaan lappuja, mitkä todennäköisesti löytyvät kaupasta ostetuista puhelimista.

LG ei ole siis pakannut puhelimen mukaan mitään kovin erikoista, mutta kaikki käytön aloitukseen tarvittava löytyy. Koska kyseessä on lasirakenteinen puhelin, niin olisin toivonut myyntipakkauksesta löytyvän esimerkiksi jonkinlaisen silikonisuojakuoren, niin kuin monien muiden valmistajien huippupuhelimien mukana tulee.

Laatutuntuma ja ulkoiset huomiot

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

LG G7 ThinQ rakentuu totuttuun lippulaivapuhelimien tyyliin alumiinisesta kehyksestä sekä lasisista pinnoista. Laadullisesti puhelin on siis todella hyvällä tasolla. Puhelinta väännellessä ei ole havaittavissa natinoita ollenkaan ja muutenkin laite on laadukkaan tuntuinen. Puhelin istuu käteen hyvin pyöristetyn takalasin ansiosta, eikä laite tunnu olevan edes liukas, mikä johtuu hieman tahmealta tuntuvasta takalasin pinnoitteesta.

Suurin heikkous LG G7 ThinQ:n ulkoisessa laatutuntumassa on lasinen takakansi, joka tuntuu käsissä ehkä hieman muoviselta ja siitä puuttuu likaa hylkivä pinnoite. Takaosan lasipinta tuntui testijakson aikana olevan koko ajan likainen ja kaikki rasvaset sormenjäljet tuntuivat pureutuvan lasiin kunnolla kiinni. Puhelinta muun muassa pyyhittäessä paitaan lika ei lähtenyt. Jos laitteen halusi puhtaaksi täytyi sitä toden teolla hinkata muun muassa mikrokuituliinalla, jollainen tulee myös puhelimen myyntipakkauksen mukana. Vaikka takalasin heikkous on likaisuus, niin testijakson aikana se tuntui hylkivän kohtuullisesti naarmuja, sillä niitä ei tullut kuin muutama. LG G7 ThinQ:n lasipinnat on valmistettu kestävästä Gorilla Glass 5 -lasista.

Puhelimen takalasi näyttää aina likaiselta.

Suomessa LG G7 ThinQ:n rakenteessa on myös selvä vahvuus, sillä puhelin on IP68-sertifikaatin mukaisesti pölyn- ja vedenkestävä. LG lupaa puhelimen olevan myös MIL-STD-810G-sertifioitu, eli sen pitäisi käytännössä kestää myös Yhdysvaltain armeijan käytössä. IP68-sertifikaatin ansiosta LG G7 ThinQ on siis vedenkestävä ja puhelimen voi tiputtaa vaikka järveen ilman huolta siitä, että se menisi rikki siitä. Varsinkin Suomen säässä vedenkestävyydestä voi olla paljonkin hyötyä, eikä puhelimen käyttöä myöskään vesisateessa tarvitse pelätä.

Puhelimen etupuolella valtaa pitää suuri kosketusnäyttö, joka peittää noin 83 prosenttia koko etupinta-alasta. LG on jättänyt näytön alareunaan noin senttimetrin paksuisen mustan kaistaleen ja näytön yläreunasta löytyy monista puhelimista tuttu näyttölovi. Näyttölovi vie noin kolmasosan koko näytön leveydestä, joten kyseessä on varsin suuri lovi. Loveen LG on sijoittanut puheluihin käytettävän kuulokkeen, etukameran, valoisuudentunnistimen sekä ilmoitusvalon. LG G7 ThinQ -laitteen takaosassa on minimaalisesti muusta rungosta ulkoneva kaksoiskamera, jonka vasemmalta puolelta löytyy yksi LED-salama sekä laserautomaattitarkennus. Kameran alapuolelle on sijoitettu hieman upotettu muovinen sormenjälkilukija. Puhelimen takaosassa on myös G7 ThinQ- sekä LG-logot.

Laitteen oikeasta kyljestä löytyy virtapainike, kun taasen vasemmasta kyljestä löytyy äänenvoimakkuuspainikkeet sekä ylimääräinen Google Assistant -painike. LG G7 ThinQ:n yläreunaan on sijoitettuna yksi mikrofoni sekä SIM-korttiluukku, johon mahdollista asettaa kaksi nano-SIM-korttia tai vaihtoehtoisesti yksi nano-SIM-kortti ja muistikortti. Puhelimen alareunasta löytyy mikrofoni, yksi kaiutin, USB-C-tyypin latausliitin sekä perinteinen 3,5 millimetrin kuulokeliitin.

Näyttö

LG G7 ThinQ on näyttönsä osalta kuin lukuisat muutkin vuoden 2018 huippupuhelimet. Näytössä on uusi kuvasuhde, lovi sekä pyöristetyt kulmat. Laitteen näytössä on 19,5:9-kuvasuhde, jossa on varsin minimaaliset reunat sekä kohtuullisen kokoinen lovi, joka sijaitsee keskellä näytön yläreunaa. Puhelimen näyttö on kooltaan 6,1 tuumaa ja se perustuu IPS LCD -tekniikkaan, eikä LG:n omaan pOLED-tekniikkaan. Näytön tarkkuus on QHD-tasoa, eli pikseleitä löytyy mukavat 3120 x 1440, mikä takaa miellyttävän käyttökokemuksen, eikä yksittäisiä pikseleitä ole mahdollista paljain silmin edes huomata.

Värintoistoltaan LG G7 ThinQ:n näyttö on erinomainen myös vakioasetuksilla. Puhelimesta löytyy huippupuhelimen tapaisesti todella hyvät katselukulmat. Myöskin auringonpaisteessa puhelin on omassa luokassaan, sillä näyttö pystyy jopa 1000 nitin kirkkauteen. LG kutsuu puhelimen näyttöä Super Bright -näytöksi. Ominaisuus voidaan ottaa käyttöön ilmoitusvalikosta löytyvästä kirkkauden liukusäätimestä, jolloin kirkkaus täytyy asettaa yli liukusäätimen, jolloin näyttö saadaan normaalia kirkkaammaksi. Tämä helpottaa selvästi luettavuutta auringonpaisteessa.

LG ei kutsu puhelimesta löytyvää lovea loveksi, vaan tälle on annettu oikea nimikin. LG kutsuu tätä New Second Screen -nimellä, jolle löytyy omat säädöt laitteen asetuksista. Asetuksista on mahdollista piilottaa lovi tai vaihtaa loven ympärillä olevien mustien alueiden väriä tai kuviointia. Loven piilottamiseksi sekä räätälöimiseksi LG antaa selvästi enemmän vaihtoehtoja kuin muut älypuhelinvalmistajat tällä hetkellä.

Tekniikka ja suorituskyky

Tekniikan osalta LG G7 ThinQ on tuttu vuoden 2018 huippupuhelin. Tehoista pitää huolen Qualcommin tämän hetken tehokkain Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri, joka takaa hyvän suorituskyvyn niin pelaamiseen kuin joka päiväiseen keskiraskaaseen tai kevyeen käyttöön.

Snapdragon 845 on kahdeksanytiminen järjestelmäpiiri ja se rakentuu LG G7 ThinQ:ssa neljästä 2,8 GHz:n taajuudella toimivasta Kryo 385 Gold -ytimestä sekä neljästä 1,7 GHz:n taajuudella hyrräävästä Kryo 385 Silver -ytimestä. Grafiikkasuorittimen virkaa puhelimessa hoitaa Adreno 630.

Järjestelmäpiirin kaverina on 4 gigatavua RAM-muistia, mikä riittää edelleen hienosti Android-puhelimeen, vaikka kyseessä on huippupuhelimessa pienin ”sallittu” määrä vuonna 2018. Yleisesti valmistajat ovat siirtyneet 6 gigatavun tai jopa 8 gigatavun RAM-muistiin huippupuhelimissa, mutta LG on päättänyt tyytyä mahdollisimman vähään Suomessa myytävässä versiossa. Maailmalla on myynnissä myös 6 gigatavun muistilla varusteltu versio. Sisäistä tallennustilaa LG G7 ThinQ tarjoaa Suomessa 64 gigatavua, mikä on myös hieman kyseenalainen versiovalinta huippupuhelimelle, josta on saanut parhaimmillaan maksaa 850 euroa. LG on kuitenkin säästänyt muistikorttipaikan, jonka avustuksella puhelimeen on mahdollista saada jopa 2 teratavua lisää tallennustilaa.

Koska puhelimesta löytyy markkinoiden tehokkainta rautaa, niin suorituskyvyn osalta LG G7 ThinQ on loistavalla tasolla. Ajoimme puhelimessa läpi yleiset suorituskykytestit, joiden tulokset löytyy alla olevasta taulukosta. Taulukossa puhelimen saamia pisteitä voi verrata samaan järjestelmäpiiriin perustuvaan OnePlus 6 -puhelimeen sekä Kirin 970 -piiriin perustuvaan Huawei P20 -puhelimeen. LG G7 ThinQ asettuu näiden kahden puhelimen välimaastoon.

Testitulokset
LG G7 ThinQ (SD845) Huawei P20 (K970) OnePlus 6 (SD845)
AnTuTu: 259 863 pistettä 207 049 pistettä 286 820 pistettä
Geekbench 4 (single): 2237 pistettä 1884 pistettä 2431 pistettä
Geekbench 4 (multi): 8596 pistettä 6644 pistettä 8975 pistettä
PCMark 2.0: 7953 pistettä 7156 pistettä 8366 pistettä
3DMark Ice Storm Unlimited: 57 059 pistettä 30 410 pistettä 62 021 pistettä
3DMark Ice Storm Unlimited (graphics): 80 183 pistettä 33 892 pistettä 79 392 pistettä
3DMark Ice Storm Unlimited (physics): 28 397 pistettä 22 367 pistettä 35 123 pistettä
3DMark Slingshot Extreme: 3780 pistettä 2963 pistettä 4631 pistettä
3DMark Slingshot Extreme (graphics): 4387 pistettä 3013 pistettä 5171 pistettä
3DMark Slingshot Extreme (physics): 2546 pistettä 2801 pistettä 3391 pistettä

Huom. Mitä korkeammat pisteet, sitä tehokkaampi laite.

Puhelimen teknisen toteutuksen osalta on hienoa huomata, että LG jaksaa edelleen panostaa musiikkiominaisuuksiin. Puhelimesta löytyy muun muassa normaali 3,5 millimetrin kuulokeliitin, jollaista ei monestakaan vuoden 2018 huippupuhelimesta enää löydy. LG G7 ThinQ:ssa on myös ensimmäisenä puhelimena Boombox-kaiutin, joka käyttää puhelimen sisätilaa resonanssikammiona ja tuottaa näin LG:n mukaan kaksinkertaisen määrän bassoa perinteisiin älypuhelimiin verrattuna ilman erillisiä kaiuttimia. LG G7 ThinQ on myös ensimmäinen älypuhelin, jossa on DTS:X-tilaääni kaiken sisällön virtuaaliseen 3D-äänentoistoon, jopa 7.1-kanavaiseen ääneen kuulokkeissa. LG G7 ThinQ on varustettu myös Hi-Fi Quad DAC -muuntimella, joka takaa erittäin laadukkaan äänentoiston kuulokkeiden kanssa.

Jos siis on hakusessa puhelin, jossa on yksi markkinoiden parhaimmista äänentoistokokemuksista, niin LG G7 ThinQ on paras vaihtoehto.

LG G7 ThinQ pitää sisällään myös sormenjälkilukijan, joka on sijoitettu laitteen takaosaan kameran alapuolelle. Sormenjälkilukija on puhelimessa nopea sekä varma, mikä ei ole kovin yllättävää, sillä onhan kyseessä LG:n huippupuhelin. Jos sormenjälkilukija tuntuu jo kuitenkin liian vanhanaikaiselta on LG tuonut puhelimeen myös kasvojentunnistuksen, joka perustuu etukameraan. Puhelimesta ei löydy siis erillisiä sensoreita kasvojentunnistusta varten, mutta etukameran avulla kasvojentunnistus tuntui testijakson aikana toimivan kohtuullisen ripeästi sekä luotettavasti. On kuitenkin hyvä huomata, että etukameraan pohjautuva kasvojentunnistus ei ole koskaan yhtä luotettava kuin sormenjälkilukija tai perinteiset salasanat.

Akunkesto

Puhelin pakkaa jämäkän rakenteensa sisälle varsin tyypillisen 3000 milliampeeritunnin akun. Viime aikoina huippupuhelimissa on nähty akkuja, jotka ovat olleet lähemmäksi 4000 milliampeerituntia, joten LG:n akku on näihin verrattuna varsin pieni. Koska akku on kohtuullisen pieni, niin myös testijakson aikana yksi puhelimen heikkouksista oli juurikin akunkesto.

Testijakson aikana puhelimen akku kesti korkeintaan päivän ja toisinaan tämänkin saattoi olla haaste. Akkua oli päivän päätteeksi useasti alle 10 prosenttia. Puhelinta ladataan USB-C-tyypin latausliittimen kautta ja laite tukee Qualcommin Quick Charge 3.0 -pikalatausteknologiaa, joka takaa kohtuullisen nopeat latausajat. Tyhjästä täyteen lataamiseen kuluu reilu 90 minuuttia, joten kyseessä ei ole markkinoiden nopeinten latautuva puhelin. Positiivinen seikka LG G7 ThinQ -puhelimessa on tuki langattomalle lataukselle. Langattoman latauksen mahdollistaa laitteen lasinen rakenne, mutta tämän lataustavan avulla laitetta ei ole mahdollista ladata kovin nopeasti. Langaton lataus on mielestäni hyödyllinen muun muassa siinä kohtaa, jos työpöydältä löytyy latausalusta, niin laite tarvitsee vain asettaa alustalle miettimättä johtoja.

Kamerat

Vaikka LG on ollut tunnettu älypuhelimiensa kameroista lähes aina, niin LG G7 ThinQ:n kamera ei valitettavasti tuottanut toivottua tulosta varsinkaan hämäräkuvauksessa. Kyseessä on perushyvä kamera, jossa on uniikkeja ominaisuuksia, mutta kuvien laatu varsinkin haastavissa tilanteissa oli pettymys.

Puhelimen kaksoiskamera rakentuu kahdesta 16 megapikselin sensorista, joista toinen on normaali ja toinen varusteltu 107 asteen laajakulmalinssillä. Pääkäytössä hyödynnettävässä sensorissa on f/1.6-aukko ja 1.0µm pikselikoko. Sensorista löytyy lisäksi OIS, eli optinen kuvanvakain, jonka lisäksi se tukee myös vaiheentunnistavaa automaattitarkennusta sekä laserautomaattitarkennusta. Toinen 16 megapikselin sensori on varusteltu f/1.9-aukolla, eikä siinä muun muassa ole optista kuvanvakainta tai automaattitarkennusta.

LG pyrkii kamerassa helpottamaan kuvausta tekoälyn avulla. Kamerasta löytyy AI CAM -ominaisuus, joka tarjoaa 19 kuvaustilaa ja se tunnistaa kuvattavia kuvauskohteita automaattisesti ja muokkaa näin kuvausasetuksia paremman lopputuloksen takaamiseksi. Valitettavasti LG on allekirjoittaneen mielestä tehnyt AI-kamerasta turhan sekavan, jonka takia sitä ei ole miellyttävä aina käyttää.

Jokapäiväisessä kuvaamisessa LG G7 ThinQ:n kamera riittää ja toimii mainiosta, mutta heikkouksia löytyy erityisesti hämärässä. Hyvässä valaistuksessa kuvat ovat teräviä, värikkäitä sekä huipputasoisia, mutta hämärässä kuvat ovat nopeasti todella rakeisia sekä epäselkeitä. LG toki on luvannut erityisesti parannuksia hämäräkuvaukseen ”Super Bright Cameran” ansiosta, jonka pitäisi tehdä hämärässä otetuista kuvista jopa neljä kertaa normaalia kirkkaampia. Valitettavasti hämäräkuvaus oli ainakin testijakson aikana pienoinen pettymys. Alla on muutamia kuvia, jotka on otettu LG G7 ThinQ:n pääkameralla hyvässä valaistuksessa.

Koska puhelimen kaksoiskameran yksi pääominaisuuksista on erillinen laajakulmalinssi, niin tätä tuli käytettyä testijakson aikana varsin paljon. Alla on nähtävissä kuvapareja, joista vasemman puoleinen on kuvattu laitteen pääsensorilla ja oikeanpuoleinen on taasen taltioitu laajakulmalinssillä. Henkilökohtaisesti tykästyin laajakulmaisiin kuviin, sillä niihin on mahdollista taltioida selvästi enemmän kuin normaaleihin kuviin. LG G7 ThinQ:n kohdalla LG on tehnyt mukavia parannuksia, sillä laajakulmakuvissa on nykyisin vähemmän vääristymiä reunoissa.

Kuvia otettuna hämärässä.

Käyttöjärjestelmä

Android 8.0 Oreo toimii pohjana LG G7 ThinQ -puhelimelle, joten LG ei ole kovin nopea päivityksissään, sillä muun muassa Android 8.1 Oreota ei testijakson puitteissa tullut puhelimelle ladattavaksi. Tietoturvapäivityksien osalta LG oli paremmin ajan tasalla, sillä puhelimessa oli Googlen 1. heinäkuuta julkaisemat korjaukset.

Puhdasta Android-käyttökokemusta ei LG G7 ThinQ -puhelimesta löydy, vaan LG luottaa omaan käyttöliittymäänsä, joka on varsin raskaasti muokattu. Käyttökokemus on monille LG:n puhelimia viime vuosina käyttäneille tuttu, sillä suuria muutoksia ei ole tapahtunut. Allekirjoittaneelle LG:n näkemys Androidista ei ole kuitenkaan kovin toimiva, sillä käyttöliittymä tuntuu hieman sekavalta. Toki kun oppii käyttämään muun muassa asetuksien varsin erikoista asettelua, niin ongelmia ei ole, mutta jos siirtyy muun muassa Android One -puhelimesta, niin LG:n käyttöliittymä voi olla varsin erikoinen.

Yhteenveto

Loppujen lopuksi LG G7 ThinQ on varsin tyylikäs huippupuhelin, jossa hyödynnetään lähes jokaista vuoden 2018 älypuhelimien tarkeintä suuntausta. Erityisesti LG pääsi vakuuttamaan jämäkällä rakenteella, kirkkaalla näytöllä sekä äänentoiston ominaisuuksilla. Puhelimen IP68-sertifikaatin mukainen pölyn- ja vedenkestävyys ovat loistavia ominaisuuksia Suomen epävakaassa ilmastossa, joiden lisäksi laitteen tehoista vastaava Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri ei petä taaskaan.

Vaikka puhelimessa on paljon positiivista, niin testijakso osoitti hyvin myös laitteen heikkoudet. Erityisesti harmittamaan jäi muuten laadukkaan puhelimen takalasin likaa hylkivän pinnoitteen puute. Takalasi oli jatkuvasti likainen ja erityisesti rasvajälkiä oli todella vaikea saada pois. Suomessa LG G7 ThinQ:ssa on myös yksi varsin turha ominaisuus, joka on Google Assistantille tehty painike. Google Assistant ei ole toiminnassa Suomessa, minkä takia painikkeella saa auki vain Googlen pelkistetyn näkymän. Painikkeesta on kuitenkin hyötyä, jos Google Assistant oppii joskus puhumaan suomea. Testijakson aikana myös puhelimen akunkesto tuntui pienoiselta pettymykseltä verrattuna pahimpiin kilpailijoihin. Myöskään kamera ei tuottanut toivottua tulosta hämärässä.

Suomessa LG G7 ThinQ:n voi saada alennuksista arvostelun kirjoitushetkellä 699 eurolla, mutta hintaa puhelimella on ollut myös 850 euroa. Nykyisellä 699 eurolla kyseessä on varsin hyvä huippupuhelin, erityisesti LG:n puhelimia aikaisemmin käyttäneille. Kilpailu on kuitenkin myös Suomen markkinoilla kovaa ja 500 eurolla voi saada jo parempiakin Snapdragon 845 -puhelimia. Hyviä esimerkkejä ovat OnePlus 6 tai Xiaomi Mi 8.

Yhteenveto

7.5

Hyvää
  • Jämäkkä rakenne, istuvuus käteen hyvä
  • Kirkas näyttö
  • Hyvät ääniominaisuudet ja 3.5 mm kuulokeliitin löytyy
  • Tehokas Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri
  • Nopea sormenjälkilukija
  • IP68- ja MIL-STD-810G-sertifioitu
Huonoa
  • Puhelimen takalasi kerää likaa, joka ei lähde helposti
  • Lovinäyttö (varauksin)
  • Ylimääräinen Google Assistant -painike turha Suomessa
  • LG:n Android-käyttöliittymä on erilainen
  • Kamera voisi olla myös parempi
  • Akunkesto yllättävän heikko
Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Eli noin suunnilleen sama puhelin ku Lenovo G6 plus, jonka saa 249 eurolla …Paitti, ettei siinä ole Snapdragon 845 vaa 830 .. Käyttäjällle juuri mitää eroo jollei enintää LTE categoria yllä korkeammalle,suomessa ei oo kuitenkaa ku pari kolme tukiasemaa yli 300M jota tukee lähes kaikki puhelimet paitti Sonyn halpikset. Eroo lähinnä isommalla näyttöresolla ja samalla tapaa vuoden päästä elinkaaren loppusuoralla päivityksistä. LG:n piirisarjojen paha tapa kuolla, lakkaa datayhteydet tai /ja audiopiirit toimimasta ym., ei oo toivottavasti periytynyt tähä jälkipolveen

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android