AndroidHMDMWCNokia

Varma huhu: Nokia 3, 5, 6 ja 3310 julkaistaan ensi viikolla

Nokia 6

Suomalainen HMD Global tulee julkaisemaan ensi viikon sunnuntaina 26. helmikuuta monien muiden valmistajien tapaan uusia puhelimiaan. Nokia-puhelimien ympärillä on ollut jo pitkään varmoja ja epävarmoja huhuja, mutta viimeistään nyt olemme saaneet kuulla tietoja varmasta lähteestä.

Evan Blass, eli @evleaks on julkaissut VentureBeat.com -sivustolla mielenkiintoisia tietoja HMD Globalin tulevista Nokia-puhelimista. Blassin tietojen mukaan ensi viikolla tullaan julkaisemaan ainakin neljä uutta Nokia-puhelinta, joista yksi on jo tammikuussa Kiinassa esitelty Nokia 6, joka on teknisesti keskiluokkaa. Nokia 6:ssa on 5,5 tuuman Full HD -näyttö, Snapdragon 430 -järjestelmäpiiri, 4 gigatavua RAM-muistia ja 16 megapikselin pääkamera. Evan Blass paljastaa HMD Globalin julkaisevan ensi viikolla kaksi tästäkin teknisesti heikompaa ja halvempaa Android-puhelinta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toinen on Nokia 5, jossa kerrotaan olevan samainen Snapdragon 430 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on 2 gigatavua RAM-muistia, joka on Nokia 6:tta puolet vähemmän. Nokia 5:n näyttö on 5,2 tuumaa ja vain HD -tasoinen, puhelimeen huhutaan myös 12 megapikselin pääkameraa. Nokia 3 -puhelimesta Blass ei paljasta vielä mitään teknisiä tietoja, mutta sen odotetaan olevan teknisesti vielä heikompi kuin Nokia 5.

Tulevien puhelimien hinnoittelu Euroopassa on myös paljastettu. Nokia 6:n kerrotaan maksavan 249 euroa, Nokia 5:n 199 euroa ja Nokia 3:n 149 euroa.

Nokia 3310

Evan Blassin julkaisemissa tiedoissa on kaksi yllätystä, sillä niissä ei puhuta mitään kalliimmasta lippulaivapuhelimesta, jota HMD Globalilta on odotettu. Toinen yllätys on, että tulossa olisi myös uusi moderni Nokia 3310 -peruspuhelin. Nokia 3310 on mahdollisesti Nokian tunnetuin puhelin koskaan ja se on tunnettu erityisesti loistavasta akustaan ja lähes tuhoutumattomasta rakenteestaan. Evan Blass kertoo Nokia 3310:n tulevan myyntiin 59 euron hintaan.

On kuitenkin hyvä muistaa, että myös nyt julkaistut tiedot voivat olla virheellisiä, mutta Evan Blass on ollut vain harvoin väärässä, jonka takia näitäkin tietoja voidaan pitää jo varmoina. Tällä hetkellä ainoa varma asia kuitenkin on, että uusia Nokia-puhelimia tullaan näkemään 26. helmikuuta 2017.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android