ASUSYleinen

ASUS Zenfone 7 ja Zenfone 7 Pro saivat Android 11 -päivityksen nyt myös Suomessa

ASUS Zenfone 7 Pro

Asus on laittanut Suomessakin jakoon nyt tuoreimman Android 11 -päivityksen yhtiön syksyllä julkaisemille Zenfone 7- ja Zenfone 7 Pro -älypuhelimille. Päivitys on versionumeroltaan 30.40.30.96_20210331 ja kokoa sillä on 1116 megatavua. Päivityksen saatavuuden omalle puhelimelle voi tarkistaa menemällä: Asetukset > Järjestelmä > Järjestelmäpäivitys.

Android 11 -version ohella Asus on listannut mukaan myös paljon muita korjauksia sekä parannuksia. Asus on päivittänyt yhtiön omat esiasennetut sovellukset sekä myös muokannut hieman käyttöliittymää Android 11:n vaatimuksien mukaisesti. Lisäksi Asus päivittää puhelimiin Googlen 5. maaliskuuta julkaisemat tietoturvakorjaukset.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Android 11 on suuri päivitys Androidiin ja se tuo mukanaan monia uusia ominaisuuksia sekä parannuksia aikaisempaan. Google on halunnut tehdä käyttöjärjestelmästä nyt ihmiskeskeisen ja esimerkiksi ihmiset-sovellus tukee nyt ”keskustelut” näkymää ilmoitusvalikossa. Lisäksi Android 11 tuo vihdoin tarjolle ”kuplat”, eli esimerkiksi viestit-sovellus pystyy pienentymään kuplaksi laitteen näytölle, josta keskustelun saa myös tarvittaessa nopeasti auki.

Pikavalinta- sekä sammutusnäkymistä Google on tehnyt aikaisemmasta selvästi eroavan. Ilmoitusnäkymässä on nyt helpompi kontrolloida esimerkiksi musiikkia sekä laitteita. Yksityisyyteen Google on myös panostanut jälleen kerran, sillä nyt sovelluksille voi antaa muun muassa vain yhden kerran käyttöoikeuksia mikrofoniin, kameraan tai sijaintiin. Lisäksi Android 11 osaa myös automaattisesti resetoida annetut käyttöoikeudet, jos sovellusta ei ole käytetty pitkään aikaan. Lisätietoja Android 11 -päivityksen ominaisuuksista voi lukea aikaisemmasta artikkelistamme.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:ASUS