MicrosoftYleinen

Microsoftin Android-pohjaisen Surface Duon myynti alkoi Suomessa yritysasiakkaille 1649 euron hintaan

Microsoft on ilmoittanut laajentavansa yhtiön ensimmäisen kaksinäyttöisen Surface Duo -älypuhelimen myyntiä uusissa Euroopan maissa. Myynti laajenee kymmeneen uuteen maahan, joiden mukana on myös Suomi. Yleiseen myyntiin Surface Duo ei ole kuitenkaan tulossa, vaan Microsoft myy erikoispuhelintaan vain yritysasiakkaille.

Aikaisemmin Surface Duo on ollut ostettavissa Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa, Kanadassa, Ranskassa sekä Saksassa. Uudet kymmenen maata ovat Itävältä, Belgia, Tanska, Suomi, Irlanti, Italia, Alankomaat, Ruotsi sekä Sveitsi. Suomessa myynnin on kerrottu alkavan Surface-yritysjälleenmyyjien kautta 13. huhtikuuta ja hintaa löytyy 1649 euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Surface Duo rakentuu kahdesta samanlaisesta 5,6 tuuman suuruisesta OLED-näyttöpaneelista, joissa on 4:3-kuvasuhde. Näyttöjen tarkkuus on Full HD -tasolla. Tehoista laitteessa on vastaamassa viime vuoden Snapdragon 855 -huippupiiri, jonka rinnalla on 6 gigatavua RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa löytyy versiosta riippuen 128 tai 256 gigatavua. Erikoisen tällä hetkellä laitteesta tekee se, että mukana ei ole 5G-yhteyksiä, jotka ovat jo järjestäen kaikissa uutuuspuhelimissa.

Microsoft on varustellut puhelimen vain yhdellä kameralla, jonka tarkkuus yltää 11 megapikseliin. Kamera löytyy laitteen oikean näytön yläpuolelta yhdessä LED-salamavalon kanssa. Kamera tarjoaa 7x digitaalisen zoomauksen sekä 4K 60 FPS -videokuvauksen yhdessä elektronisen kuvanvakautuksen kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Akunkesto on pieneltä kuulostavan 3577 milliampeeritunnin varassa, jonka luvataan kuitenkin tarjoavan 15,5 tuntia videoidentoistoa. Lataus tapahtuu 18 watin pikalatauksen avulla, joka toimitetaan Surface Duon myyntipakkauksessa. Vaikka kyseessä on Microsoftin tuote, niin Surface Duon käyttöjärjestelmänä toimii Googlen Android 10. Microsoft on optimoinut käyttökokemuksen kahdelle näytölle, jolloin tuottavuuden pitäisi olla parhain mahdollinen. Microsoft on muun muassa optimoinut Office ja OneDrive -Android-sovellukset Surface Duolle.

Kaksi näyttöpaneelia on yhdistetty 360 asteisen saranan avulla toisiinsa. Yhteen taitettuna laitteen paksuus on vain 9,6 millimetriä, joten kyseessä on varsin ohut laite. Lisäksi Surface Duo tukee myös Microsoftin Surface Pen -kosketusnäyttökynää.

Lähde: Microsoft

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Microsoft