ASUSYleinen

ASUS Zenfone 9 julkaistaan 28. heinäkuuta – luvassa kompakti unelmapuhelin

ASUS Zenfone 9 julkaistaan 28. heinäkuuta.

Asus on tänään vahvistanut julkaisevansa globaalisti uuden Zenfone 9 -älypuhelimen 28. heinäkuuta järjestettävässä virtuaalitilaisuudessa. Kyseinen puhelin nähtiin jo kattavassa vuodossa viime viikolla, ja kyseessä pitäisi olla kompakti seuraaja viime vuoden Zenfone 8 -puhelimelle.

Zenfone 9 -puhelimessa on Asuksen mukaan päivitetyt kamerat, optimoitu käyttöliittymä yhden käden käyttöä ajatelle, pidempi akunkesto sekä vakuuttava suorituskyky. Asus vahvisti puhelimen saavan Qualcommin uusimman Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiirin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Asuksen mukaan puhelin on myös kokonaan uudelleen suunniteltu, joka tekee uutuuspuhelimesta kaikista modernimman näköisen Zenfone-laitteen koskaan. Muita tietoja puhelimesta ei vielä vahvistettu, mutta aikaisemmat vuodot ovat paljastaneet enemmän.

ASUS Zenfone 9

Vuotaneen tuotevideon ansiosta laitteesta on hyvä käsitys. Puhelimen takaosassa on kahdesta ympyrästä koostuva kamera-alue ja nähtävästi kameroita on kaksi. Takaosassa on myös ASUS Zenfone -teksti sekä numero ”9”, joka viittaa malliversioon. Etuosassa on kompakti näyttö, jossa on etukameraa varten tehty reikä ja Zenfone 9 on videon mukaan IP68-luokituksen mukaisesti pölyn- ja vedenkestävä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen näyttö on kooltaan 5,9 tuumaa ja se perustuu Samsungin AMOLED-paneeliin. Näytössä on myös 120 hertsin virkistystaajuus. Vuotaneelta videolta käy ilmi Zenfone 9 -puhelimessa olevan Qualcommin tuorein Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiiri. Pääkamerana toimii 50 megapikselin Sony IMX766 -sensori. Kamerassa on myös 6-akselinen gimbal-tyylinen vakautus.

Akku on kooltaan 4300 milliampeerituntia ja se on jaettu puhelimen sisällä kahteen osaan. Puhelimessa tullaan näkemään myös kylkeen sijoitettu sormenjälkilukija sekä perinteikäs 3,5 millimetrin kuulokeliitin. Videolla nähdään Zenfone 9:n saavan myös erilaisia suojakuoria eri tarpeisiin.

Alapuolella on vielä kuvia vuotaneelta videolta, joista saa hyvän käsityksen heinäkuun lopulla julkaistavasta kompaktista uutuudesta.

Lähde: ASUS 1, 2

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:ASUS