Black SharkXiaomiYleinen

Black Shark 2 Pro -pelipuhelin tulee Euroopassa myyntiin 9. lokakuuta

Xiaomin tytärbrändi Black Shark on tänään ilmoittanut, että uusi Black Shark 2 Pro -pelipuhelin on tulossa Euroopassa vihdoin myyntiin. Puhelin julkaistiin jo heinäkuussa Kiinan markkinoilla ja nyt julkaisu tapahtuu 9. lokakuuta 2019 myös laajasti Euroopassa.

Ulkoisesti Black Shark 2 Pro muistuttaa pitkälti edeltäjäänsä, mutta muutamia muutoksia takaosan kuviointiin on tehty ja nyt Xiaomi on tuonut tarjolle uusia väriversioita. Näyttö on uutuusversiossa pysynyt samana, eli sen koko on 6,39 tuumaa ja tarkkuus on Full HD+ -tasoa. Näyttö perustuu AMOLED-tekniikkaan ja siinä on 19.5:9-kuvasuhde. Näyttöön on integroituna myöskin sormenjälkilukija.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehoista vastaa Qualcommin tuorein Snapdragon 855 Plus -järjestelmäpiiri, joka on suunnattu erityisesti pelipuhelimille. Suurin muutos uutuuspiirissä on tehty grafiikkaprosessoriin, sillä Adreno 640 on kellotettu tehokkaammaksi ja sen pitäisi tarjota nyt jopa 15 prosenttia paremman suoristuskyvyn. Lisäksi Qualcomm on nostanut piirin Kryo 485 -ytimen kellotaajuuden 2,96 GHz:iin, kun Snapdragon 855 -versiossa sen kellotaajuus oli 2,84 GHz.

RAM-muistia Black Shark 2 Pron kaikissa versioissa on 12 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa löytyy versiosta riippuen 128, 256 tai 512 gigatavua. Kameroihin Xiaomi ei ole suuremmin koskenut verrattuna edeltäjäversioon. Puhelimessa on 48 megapikselin pääkamara sekä 12 megapikselin teleobjektiivi, joka takaa kaksinkertaisen zoomauksen. Etukameran tarkkuus on myös pysynyt 20 megapikselissä.

Akunkestosta vastaa suurehko 4000 milliampeeritunnin akku, jota ladataan 27 watin pikalaturin avustuksella. Puhelimessa on myöskin Android 9.0 Pie, jonka päälle on rakennettu erilaisia Black Shark -peliominaisuuksia. Black Shark 2 Prossa on myös nestejäähdytys, joka estää ylikuumenemisen pelitilanteissa.

Euroopassa julkaisu ja myynninaloitus tapahtuvat siis 9. lokakuuta, mutta toistaiseksi lopullista hinnoittelua ei ole paljastettu. Black Shark 2 Pro tulee myyntiin Black Skarkin virallisen verkkokaupan kautta, josta sen voi tilata myöskin Suomeen.

Lähde: Black Sharkin lehdistötiedote (sähköposti)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Black Shark