CanonKameratYleinen

Canon julkaisi neljä ammattitason videokameraa, sekä aktiiviharrastajille suunnatun videokameran

Canon on tänään julkaissut uusia videokameroita. Uutuuksista Legria GX10 on suunnattu erityisesti sisällöntuottajille sekä videoharrastajille. Ammattikäyttöön julkaistut mallit ovat nimeltään Canon XF405 ja XF400, sekä Canon XA15 ja XA11.

Aktiiviharrastajille huippulaadukas 4K kamera

Canon Legria GX10 on sisällöntuottajille sekä videoharrastajille suunnattu 4K videokamera. Canon on panostanut paljon kuvanlaatuun ja uusi Legria pystyykin tallentamaan MP4 1080p videota 35Mbps sekä 4K videota 150Mbps. Legria GX10 on myös ensimmäinen yhden tuuman kennolla varustettu kamera, jossa käytetään Canonin Dual Pixel CMOS automaattitarkennusteknologiaa. Teknologia mahdollistaa todella nopean kustomoitavan automaattitarkennuksen. Kamerasta löytyy myös sisäänrakennettu ND-suodin, joka tarjoaa 2, 4 tai 8 aukkoa valotuksen säätöä täydellisen kuvanlaadun takaamiseksi erittäin valoisissa olosuhteissa. Kamerassa on myös uusi laajakulmainen 4K objektiivi, jolla pystyy jopa 15 kertaiseen suurennukseen. Canon lupaa kuluttajille uusien 4K malliensa avulla ammattilaistason 4K kuvaa helpommin kuin koskaan aiemmin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

GX10:stä löytyy myös erillinen DR tila, jossa dynamiikkaa laajennetaan 800% . Tällä on tarkoitus saavuttaa yksityiskohdat varjoista sekä kohokohdista paremmin. Käännettävästä kosketusnäytöstä voi ohjata kameran tärkeimpiä asetuksia ja 5-akselinen kuvanvakain pitää huolen vakaasta kuvasta. Ensituntumana voin todeta, että kamera on ominaisuuksiinsa nähden erittäin pienikokoinen ja lyhyehkön testauksen tuloksena kuvanvakain vaikuttaa hyvältä. Kamera on myös painoltaan erittäin siedettävä käyttää eivätkä kädet väsy kohtuuttomasti pitkänkään kuvauksen aikana.

Canon Legria GX10 on saatavilla loka-marraskuussa ja svh. 2710€

Neljä ammattitason videokameraa 4K:lla ja ilman

Uudet XF405, XF400 ja XA15 sekä XA11 on Canonin uudet ammattilaiskäyttöön suunnatut videokamerat, joista XF405 sekä XF400 pystyvät tuottamaan 4K laatuista videokuvaa. Pienemmät XA15 sekä XA11 kykenevät tuottamaan huippulaadukasta Full-HD kuvaa. Ammattimallit ovat suunnattu videotuotantoon ja dokumentointiin viranomais-, oppilaitos sekä yrityskäyttöön.

XF405 ja XF400

XF405 sekä pikkuveli XF400 ovat lähes identtiset, joista XF400:sta on karsittu muutama XF405:n sisältämä ominaisuus pois. Kamerat ovat varustettu 15 kertaisella zoom-objektiivilla (35mm vastaava: 25.5mm-382.5mm), joka on suunniteltu erityisesti 4K kuvaa silmällä pitäen. Kameroista löytyy myös yhden tuuman CMOS sensori sekä Dual DIGIG DV6 kuvaprosessori, joka pystyy tuottamaan jatkuvaa 4K 50p videokuvaa sekä Full-HD kuvaa aina 100 ruudun sekuntivauhtiin asti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kamerat ovat Legria GX10:n tapaan myös todella kompakteja, kun niitä verrataan ominaisuuksiltaan samanlaisiin videokuvauskameroihin. XF405 sekä XF400:n sisältä löytyvät sisäänrakennetut ND suotimet, joiden ansiosta laitteilla pystyy kuvaamaan haastavissakin olosuhteissa. Kameroissa on kaksi SD korttipaikkaa, jotka tukevat erilaisia tallennusmuotoja. Korteille pystytään tallentamaan joko välitön varmuuskopio tai kuvausaikaa on mahdollista pidentää toisen kortin tullessa täyteen hyödyntämällä toisen kortin tilaa. Kameroista löytyvät myös laajat liitännät, joihin kuuluvat HDMI, XLR ääniterminaali, LAN sekä Remote portit. XF405:stä löytyy myös 3G-SDI liitin. Sisäänrakennetun WiFi:n ansiosta kameroissa on mahdollista käyttää FTP tiedonsiirtoa sekä kauko-ohjausta puhelimella Browser Remoten kautta. Canonin Dual Pixel AF automaattitarkennusjärjestelmä takaa nopean ja luotettavan tarkennuksen.

XF405/0 Tärkeimmät ominaisuudet

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 • 4K 50p tallennus SD kortille
 • Laadukas 4K objektiivi 15 kertaisella suurennuksella
 • Dual Pixel CMOS AF nopeaan ja tarkkaan automaattitarkennukseen
 • FTP tiedonsiirto sekä kauko-ohjaus
 • Kompakti ja kevyt rakenne ammattilaisominaisuuksin

XF405 sekä XF400 ovat saatavilla loka-marraskuussa ja svh. 3860€ ja 3330€

XA15 sekä XA11

Canon XA15 ja XA11 videokamerat ovat uudet ammattitason Full-HD kamerat joissa on 20-kertainen optinen zoom (26.8mm-576mm). Kameroissa on Dual DIGIG DV 4 kuvaprosessorit, jotka pystyvät tuottamaan huippulaatuista 50P Full-HD videota 35Mbps. Laajalla DR-tilalla saavutetaan 600% DR. Tämä helpottaa Canonin mukaan kuvaamista tilanteissa, jossa valoisan alueen ja varjon ero on suuri, jolloin vaarana on valoisan alueen herkempi ylivalottuminen.

Molemmat kamerat tukevat MP4 ja AVCHD –formaatteja useilla bittinopeuksilla samanaikaisesti kahdelle SD kortille. XA15 ja XA11 tukevat myös ammattiliitäntöjä, joihin kuuluvat HDMI, XLR ääniterminaalit, kuulokeliitäntä sekä valinnainen GPS tuki. XA15 kamerasta löytyy myös SDI ulostulo. Kompaktit ja kevyet XA15 ja XA11 ovat valmistajan mukaan ideaalisia nopean toiminnan kuvaamiseen, jossa ominaista ovat nopeus sekä kohteiden liikkuvuus. Molemmista löytyy myös viisiakselinen kuvanvakain, joka omalta osalta helpottaa vakaan saavuttamaan vakaan lopputuloksen. Omat ensituntumanit ovat hyvin samansuuntaiset Legrian,  XF405 sekä XF400:n kanssa. Kaikki Canonin uutuudet ovat hämmästyttävän pienikokoisia ominaisuuksiinsa ja liitäntämahdollisuuksiinsa nähden. Kuvanlaadussa ei myöskään ole kompromisseja kameroiden pienestä koosta huolimatta.

XA sarjan tärkeimmät ominaisuudet

 • Korkea optinen suorituskyky
 • Korkea Full-HD kuvanlaatu
 • Ammattimaiset kuvaus mahdollisuudet
 • Ammattimaiskäyttöön soveltuvat liitännät
 • Helppokäyttöisyys sekä pieni koko

XA15 sekä XA11 ovat saatavilla loka-marraskuussa ja svh. 2080€ ja 1560€

2 Kommenttia

 1. Hei, tuotenimi on LEGRIA GX10

  1. Kiitos huomautuksesta. Tuotenimi pitäisi olla nyt oikein.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Canon