CanonKamerat

Canon julkaisi neljä uutta objektiivia, kamerarungon sekä uuden salamalaitteen

Canon on julkaissut tänään neljä objektiivia joista kolme on Tilt-Shift eli perspektiivinkorjaus objektiiveja sekä yhden 85mm potrettiobjektiivin, Macro salamalaitteen sekä uuden peilittömän kameran. Uudet objektiivit ovat TS-E 50mm f/2.8L Macro, TS-E 90mm f/2.8L Macro, TS-E 135mm f/4L Macro ja EF 85mm f/1.4L IS USM. Uusi peilitön kamerarunko EOS M100 ja lähikuvaajille suunniteltu salamalaite MT-26EX-RT.

Peilitön M100

Canon EOS M100 on Canonin uusin peilitön kamerarunko, joka asettuu malliston alapäähän korvaten muutaman vanhemman mallin. Mallistoon jää uudistuksen jälkeen M100, M6 sekä M5. Uusi M100 on erittäin kompakti kamera, joka ainakin omassa kädessäni tuntui hyvälle. Uudessa M100 kamerassa onkin keskitytty paljon mobiilikuvaajiin jotka siirtyvät ”oikean kameran” käyttöön. Käyttöliittymässä on ajateltu mobiilikuvaajia sillä kuvien jakaminen eri sosiaalisen median palveluihin on sisäänrakennettu kameraan. Käyttöliittymää ohjataan pitkälti takaa löytyvältä kosketusnäytöltä, jolloin ulkopuoliset säätimet on saatu minimiin. Tällä saavutetaan mukavan pelkistetty ulkonäkö, joka varmasti houkuttelee mobiilikuvauksesta tulevia sekä ensimmäisen kameran ostajia. Kuvanlaadusta ei taaskaan ole tingitty sillä M100 vastaa sisältä M6 kameraa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Värivaihtoehtoja on kolme: musta, valkoinen sekä harmaa. Oma valinta kohdistuisi todennäköisesti harmaaseen, joka näyttää tyylikkäältä ja tuo mukavaa vaihtelua klassiseen mustaan.

Ensituntuma M100 kamerasta oman ensikosketuksen jälkeen oli positiivinen ja vaikuttaa loistavalta vaihtoehdolta mobiilikuvaajille jotka haluavat siirtyä kameran käyttämiseen. Omiin käsiin laitteen muotoilu oli sopivan kevyt ja siitä on helppo pitää kiinni. Siirtyvät puhelinkuvaajat tuskin kaipaavat enempää säätimiä saatikka etsintä, sekä varmasti osaavat nauttia kameran ylöspäin kääntyvästä näytöstä ”Selfie” moodin kera. Kamera sopii myös hyvin Vlogien tekemiseen juurikin kääntyvän näytön sekä pienen kokonsa ansiosta.

Canon EOS M100 mallin myynti alkaa lokakuussa ja rungon hinta asettuu 519 euroon, ja 15-45mm zoomiobjektiivin kanssa hinta on 649 euroa.

85mm Vakaimen kera

Uusi EF 85mm f/1.4L IS USM on erittäin kiinnostava uutuus ollen ensimmäinen kuvanvakaajalla varustettu muotokuvauslasi huippuvalovoimalla. Kuvanvakain avaa uusia mahdollisuuksia sillä se mahdollistaa terävän jäljen pidemmilläkin valotusajoilla. Canonin mukaan vakain tasoittaa tärinää neljän aukon verran. Objektiivin koko oli mielestäni sopiva. Painoltaan uusi 85mm oli jopa yllättävän kevyt. Objektiivi on myös luonnollisesti sääsuojattu.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

 

 

 

 

 

Uusi 85mm ei korvaa vanhempaa EF 85mm f/1.2L USM II mallia, vaan jää tämän alapuolelle hinnan osalta. Canonin mukaan uusi 85mm on optiselta suorituskyvyltään vähintään yhtä hyvä kuin vanhemman f/1.2version. Hinnaltaan katsottuna uudesta 85mm f/1.4L lasista tulee kova kilpailija Sigman ART sarjan vastaavalle tuotteelle. Vaikkakin Canon maksaa hieman enemmän niin hintaero on oikeutettu Canonin kuvanvakaajan sekä laadun vuoksi.

Canon 85mm f/1.4L USM maksaa 1700 euroa ja on saatavilla marraskuussa.

Paranneltu Tilt Shift

 

 

 

 

 

 

 

Canonin Tilt Shift valikoima on pysynyt samana pidemmän aikaa joskin laajakulmat päivittyivät viimeksi 2010 luvun taitteessa. Nyt myös pidempien lasien optinen suorituskyky  on päivitetty 50Mp kennolle muiden päivitysten lisäksi. Uusissa TS-E objektiiveissa on myös mahdollistettu loittorekaiden käyttö jolloin makrokuvaus onnistuu. Objektiivit tarkentuvat myös 1:2 kuvasuhteeseen asti joka on iso etu lähikuvaukseen. Optiikkojen kääntö sekä siirto- ominaisuudet kääntyvät 30 asteen välein joka mahdollistaa niiden kääntämisen samaan tai eri suuntaan.

Uusin sekä eriskummallisin uutuus varmasti on TS-E 135mm f/4L MACRO joka Canonin edustajan mukaan on pääasiassa suunnattu studiokuvaukseen, joskin sopii muihinkin kohteisiin. tärkein ominaisuus on studiokuvauksessa hieman pidemmältä välimatkalta kuvaus jolloin rajaus ei kärsi.

Kaikkien TS-E lasien hinnaksi on varmistettu 2700€ ja ne ovat saatavilla kaupasta marraskuussa.

 

Uusi lähikuvaus-salama

 

 

 

 

 

 

Makrosalama Macro Twin Light MT-26EX-RT on Canonin uusi lähikuvaukseen tarkoitettu salama. Se on myös yhteensopiva Canonin radio-ohjauksen kanssa. Salama ei ollut esillä, joten alla vain tekniset tiedot. Salama tulee kauppoihin marraskuussa ja se maksaa 1300 euroa

 

Kommentoi

Lisää aiheesta:Canon