HMDMWC 2019NokiaYleinen

Pitkään odotettu Nokia 9 PureView viivästyy jälleen – Julkaisu vasta helmikuussa

HMD Globalilta on odotettu jo useamman kuukauden ajan Nokia 9 PureView -nimellä tunnettua puhelinta. Alun perin julkaisun piti tapahtua jo viime vuoden syksyllä, mutta toistaiseksi tuntemattomasta syystä julkaisua viivästytettiin tammikuuhun 2019. Valitettavasti jälleen HMD Global on päättänyt lykätä julkaisua ja tällä kertaa julkaisun odotetaan tapahtuvan vasta helmikuussa MWC 2019 -messujen yhteydessä.

Julkaisuajankohdan muuttumisesta kertoi Nokia anew -nimimerkillä tunnettu Twitter-käyttäjä, joka on jo aikaisemminkin ollut varsin luotettava lähde Nokia-puhelimiin liittyvissä tiedoissa. Samalla Nokia anew kertoo, että puhelimen keskimääräinen hinnoittelu tulee asettumaan 749 euroon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia 9 PureView -puhelinta odotettiin ja viime vuoden puolella, joten HMD Global ei ole ottanut opikseen jo Nokia 8 Siroccon myöhästymisestä. Alun perin Nokia 8 Siroccoa odotettiin jo vuoden 2017 puolella, mutta julkaisu siirtyi MWC 2018 -messuille. Nyt Nokia 9 PureViewin tarina tulee olemaan samanlainen ja HMD Global julkaisee vuoden 2018 tekniikalla varustellun huippupuhelimen, kun kilpailijat julkaisevat jo tuoreempaan tekniikkaan perustuvia älypuhelimia.

Tulevan puhelimen etuosassa on 18:9-kuvasuhteen kosketusnäyttö, johon on integroituna sormenjälkilukija. Näytön ylä- ja alapuolilla on varsin suuret mustat kaistaleet, eikä HMD Global ole pyrkinyt minimoimaan näytön kehyksiä. Puhelimen takaosassa on hieman kaartuva takalasi sekä monesti huhuttu viitoiskamera. Kamerassa on ZEISS-sertifiointi sekä sen kaverina on kaksois-LED-salama ja laserautomaattitarkennus. Puhelimen takaosassa on nähtävissä myös Android One -logo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näytön kooksi on paljastunut 5,99 tuumaa ja siinä on 2K-tarkkuus. Nokia 9 PureView hyödyntää myös PureDisplay -näyttötekniikkaa, joka mahdollistaa HDR10-materiaalin toistamisen. Puhelin tuodaan myyntiin Android 9.0 Pie -käyttöjärjestelmällä, mikä perustuu Android One -tuoteperheeseen. HMD Global lupaa myös 2 vuoden ajan päivityksiä. Paljastuneiden tietojen mukaan puhelimessa on myös langaton lataus, Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri, 6 gigatavua RAM-muistia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Nokia 9 PureView -puhelimen julkaisun odotetaan siis tapahtuvan helmikuun lopussa MWC 2019 -messuilla Barcelonassa.

Lähde: Nokia anew (Twitter)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD