AndroidElephoneYleinen

Elephone hakee joukkorahoitusta uudelle Z1-puhelimelle – kovat ominaisuudet reilulla 200 eurolla

Kiinalainen Elephone on tänään esitellyt uuden puhelimensa, joka kantaa nimeä Elephone Z1. Puhelin ei kuitenkaan vielä saavu myyntiin, koska sille haetaan aluksi innokkaita tilaajia joukkorahoituksen avustuksella.

Uutuuspuhelin on teknisesti varsin pätevä, sillä siinä on muun muassa Mediatekin kahdeksanytiminen Helio P20 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on 6 gigatavua RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa Elephone Z1 tarjoaa 64 gigatavua ja se tukee myös muistikortteja aina 256 gigatavuun asti. Puhelimen näyttö on 5,5 tuumaa ja se on Full HD tasoinen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pääkameran kerrotaan olevan Sonyn 13 megapikselin IMX 258 -sensori ja etukameran OmniVision 8 megapikselin OV8858 -sensori. Puhelimessa on myös tuki globaaleille 4G LTE -taajuusalueille (mm. 700, 800, 1800, 2600). Muita Elephone Z1:n huomioitavia ominaisuuksia ovat USB-C, Android 7.0, sormenjälkilukija ja kaksi SIM-korttipaikkaa.

Elephone Z1 on ulkoisesti pitkälti samanlainen kuin yhtiön Elephone P9000 -puhelin, joka kävi myös SuomiMobiilin testissä.

Toistaiseksi Elephone ei ole paljastanut, kuinka paljon uudelle puhelimelle tarvitaan joukkorahoituksessa tukijoita, jotta projekti toteutuisi. Tällä hetkellä tukijoita on noin 1100 ja tavoitteesta on 2 prosenttia saavutettu. Elephone Z1:n normaalihinta on 230 dollaria, eli noin 216 euroa. Ensimmäiset tukijat saavat puhelimen 40 dollarin alennuksella, eli 190 dollarilla. Puhelimen voi myös pelkästään ennakkotilata 50 dollarin panostuksella ja maksaa 150 dollaria, kun puhelin saapuu myyntiin.

Jos nyt aloitettu joukkorahoituskampanja ei onnistu, niin kaikki tukijat tulevat Elephonen mukaan saamaan rahansa kokonaisuudessaan takaisin.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android