TwitterYleinen

Elon Musk osti Twitterin – erotti ensitöikseen toimitusjohtajan

Elon Muskin Twitter-kauppa on vihdoin saatu päätökseen, ja heti ensitöikseen Musk on erottanut useita johtajia mukaan lukien toimitusjohtajan. Ostosuunnitelmista ilmoitettiin jo viime huhtikuussa, joten kuukausien jälkeen kauppa on toteutunut.

Kyseessä on 44 miljardin dollarin arvoinen kauppa, jonka vaiheet ovat olleet kuin vuoristorata. Huhtikuun ostoaikeiden jälkeen Elon Musk muutti mielensä toukokuussa ja yritti perääntyä kaupasta. Muskin mukaan Twitter oli antanut vääriä ja harhaanjohtavia lausuntoja neuvottelujen aikana. Lokakuussa Musk kuitenkin muutti jälleen mielensä ja päätti pitää kiinni suunnitelmastaan ostaa Twitter.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

The Washington Postin raportin mukaan Elon Musk on irtosanonut heti Twitterin toimitusjohtaja Parag Agrawalin, talousjohtaja Ned Segelin sekä laki-, politiikka- ja luottamusosaston johtaja Vijaya Gadden. Raporttien mukaan Parag Agrawal sai kaupan jälkeen 38,7 miljoonaa dollaria, Ned Segel sai 25,4 miljoonaa dollaria sekä Vijaya Gadde sai 12,5 miljoonaa dollaria.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aikaisempien raporttien mukaan Elon Musk on aikeissa erottaa 75 prosenttia Twitterin nykyisestä henkilöstöstä, mutta sittemmin hän on itse tämän tiedon kiistänyt. Musk on puhunut monesti suunnitelmistaan vähentää bottien määrää Twitterissä. Lisäksi hän on kertonut haluavansa tehdä Twitteristä paikan, jonne ihmiset voivat tulla ja jakaa monenlaisia uskomuksia, joista voi keskustelle terveellä tavalla turvautumatta väkivaltaan.

Lähde: The Washington Post (maksumuurin takana)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Twitter