FacebookYleinen

EU-poliitikot eivät säikähtäneet Metan uhkausta Facebookin sulkemisesta – ”eläisimme erittäin hyvin ilman Facebookia”

Saksan talousministeri Robert Habeck sekä Ranskan valtiovarainministeri Bruno Le Maire / Kuva: Bloomberg

Aikaisemmin tällä viikolla Facebookin taustalla oleva yritys Meta kertoi raportissaan, että yhtiö saattaa sulkea palvelunsa Euroopassa. Taustalla on EU:n uudet lait, jotka pakottavat kaikkia yrityksiä käsittelemään eurooppalaisten käyttäjätietoja Euroopassa sijaitsevilla palvelimilla. Tämän takia Meta uhkasi sulkevansa Facebookin ja Instagramin Euroopassa, mutta EU-poliitikot eivät säikähtäneet uhkailuista.

Tänään kaksi EU-poliitikkoa, Saksan talousministeri Robert Habeck sekä Ranskan valtiovarainministeri Bruno Le Maire ovat kommentoineet Metan julkaisemaa raporttia. Kyseisien poliitikkojen mukaan Metan on noudatettava EU:n uusia säännöksiä tai muuten sen sosiaalisen median alustat tullaan kieltämään kaikkialla Euroopassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Olen elänyt ilman Facebookia neljä vuotta ja elämä on ollut fantastista. Euroopan unionilla on suuret sisämarkkinat, jolla on paljon taloudellista voimaa, että jos toimimme yhtenäisesti, emme pelkää tällaista”, kommentoi Saksan talousministeri Robert Habeck.

”Voin vahvistaa, että elämä on erittäin hyvää ilman Facebookia ja että eläisimme erittäin hyvin ilman Facebookia. Digijättiläisten on ymmärrettävä, että Eurooppa vastustaa, ja vahvistaa suvereniteettiaan”, lisäsi Ranskan valtiovarainministeri Bruno Le Maire.

Molemmat olivat siis sitä mieltä, ettei Metalle tulla antamaan periksi uusien säännösten kanssa, vaan eurooppalaiset pystyisivät hyvin elämään myös ilman Facebookia. EU ei ole tulossa kommenttien perusteella perääntymään asukkaiden oikeuksien suojelemisessa.

Kommenttien valossa Metan on tulevaisuudessa päätettävä, mitä tekee Euroopan kanssa. Tuleeko yritys noudattamaan uusia säännöksiä vai tullaanko Facebook, Instagram ja monet muut yhtiön palvelut sulkemaan. Metan tuoreimman raportin mukaan tietojenkäsittely eri mantereilla on liiketoiminnalle elintärkeää, niin toiminnallisesti kuin mainoksien kohdistamisen kannalta. Meta ei tämän takia halua noudattaa EU:n uusia lakeja.

Lähde: Bloomberg (maksumuurin takana)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Kerrankin joku virallinen instanssi uskaltaa sanoa sen, mitä olen itse jo kaovanmut yli kymmenen vuotta sanottavan.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Facebook