FacebookYleinen

Metan raportti: Facebook ja Instagram saatetaan sulkea Euroopassa

Mark Zuckerberg / Kuva: Meta

Facebookin omistaja Meta kertoi viime viikolla vuoden 2021 lopun tuloksensa ja yhtiön osake laski sen jälkeen peräti 25 prosenttia ja markkina-arvosta katosi nopeasti 251 miljardia dollaria. Kyseessä oli yrityksen suurin pudotus tähän mennessä. Nyt tuoreen raportin mukaan Meta saattaa joutua sulkemaan palvelunsa Euroopassa.

Metan SEC:lle (Securities and Exchange Commission) lähettämässä raportissa yhtiö on hahmotellut skenaariota, jossa se joutuu sulkemaan Facebookin ja Instagramin Euroopassa. Meta kertoo, että sen tietojen käsittely eri mantereilla on liiketoiminnalle elintärkeää, niin toiminnallisesti kuin mainoksien kohdistamisen kannalta. Euroopan uudet lait edellyttävät kuitenkin, että käyttäjien tietoja säilytetään ja käsitellään vain Euroopassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Meta ei ole pystynyt noudattamaan uusia Euroopan lakeja tai erityisesti tiedonjakolakia. Tämän takia raportissa todetaan, ettei yhtiö pystyisi enää tarjoamaan merkittäviä palveluita Euroopassa, mukaan lukien Instagramia tai Facebookia.

”Jos uutta Atlantin poikki kulkevaa tiedonsiirtokehystä ei oteta käyttöön ja emmekä voi jatkossakin luottaa SCC:hin tai muihin vaihtoehtoisiin tiedonsiirtotapoihin Euroopasta Yhdysvaltoihin, emme todennäköisesti pysty tarjoamaan useita merkittävimpiä tuotteitamme ja palveluitamme Euroopassa, mukaan lukien Facebookia ja Instagramia. Tämä vaikuttaisi olennaisesti ja haitallisesti liiketoimintaamme, taloudelliseen asemaamme ja toiminnan tulokseen”, kerrotaan Metan tekemässä raportissa.

Raportin julkaisun jälkeen Metan globaalien asioiden johtaja Nick Clegg on antanut kommentin CityAM-sivustolle.

”Samalla kun poliittiset päättäjät pyrkivät kohti kestävää, pitkän aikavälin ratkaisua, kehotamme sääntelyviranomaisia omaksumaan oikeasuhteisen ja käytännöllisen lähestymistavan minimoidakseen häiriöt niille tuhansille yrityksille, jotka, kuten Facebook, ovat luottaneet näihin mekanismeihin hyvässä uskossa siirtääkseen tietoja turvallisella tavalla”, Clegg kertoi CityAM:lle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Metan SEC:lle tekemän raportin tehtävänä on hahmotella haasteita, joita yritys kohtaa, mutta samalla se on tapa lähettää voimakkaita viestejä päättäjille. Vaikka Meta puhuu skenaariosta, jossa yhtiön palvelut suljetaan Euroopassa, niin tilannetta on vaikea kuvitella. Facebookilla ja muilla palveluilla on valtava asema Euroopassa ja globaalisti, jonka takia niiden sulkeminen vaikuttaisi todella moneen yritykseen ja yksityishenkilöön.

Lähde: Cityam.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

  1. No siinähän suljette, ei tunnu missään!! 😀

  2. Erinomaista jos tämä kommunistinen alusta suljetaan, kukaan täyspäinen tuskin jää kaipaamaan.

    Jännityksellä odotan tässä kuussa avattavaa Trumpin Truth Social sivustoa jonka perus ideana pitäisi olla sananvapaus. Katsotaan mikä ja millainen se tulee sitten olemaan.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Facebook