AndroidGoogleYleinen

Google esitteli Android 12L -version – pitää sisällään optimointeja taittuvanäyttöisille puhelimille, tableteille ja Chrome OS -laitteille

Google on tänään esitellyt uutta Android 12L -käyttöjärjestelmäversiota, joka on suunnattu taittuvanäyttöisille puhelimille, tableteille ja Chrome OS -laitteille. Kyseessä on mielenkiintoinen julkaisu, sillä Google laittoi vasta hiljattain jakoon Android 12 -version. Google tarjoaa uuden Android 12L -version myötä suurille näytöille aikaisempaa kattavampia ominaisuuksia myös suoraan puhtaassa Androidissa.

Android 12L tuo mukanaan uusia API-rajapintoja, työkaluja sekä ohjeita, joiden avulla kehittäjät voivat optimoida sovelluksensa paremmin suurinäyttöisille laitteille. Android 12L pitää sisällään myös useita käyttöliittymän parannuksia, jotka tekevät Androidista käyttökelpoisemman esimerkiksi tableteilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suurilla näytöillä Android 12L -versiossa ilmoitusvalikko, lukitusnäyttö ja muut järjestelmäkokonaisuudet käyttävät uutta kaksisarakkeista asettelua, jotta näytöllä olisi aikaisempaa enemmän tarpeellista sisältöä. Google on myös työskennellyt parannetun moniajon kanssa, joka on nyt tehokkaampi ja intuitiivisempi. Suurinäyttöisillä laitteilla on uusi tehtäväpalkki, jonka avulla käyttäjät voivat helposti vaihtaa suosikkisovelluksien välillä. Tehtäväpalkin avulla käyttäjät voivat myös tarkastella kahta sovellusta helposti jaetun näytön näkymässä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google kertoo parantaneensa myös yhteensopivuustilaa visuaalisilla sekä vakauden parannuksilla. Parannukset tarjoavat paremman letterbox-kokemuksen ja auttaa sovelluksia näyttämään paremmilta suurilla näytöillä ilman suurempia optimointeja. Google tarjoaa laitevalmistajille myös työkaluja letterbox-ominaisuuden mukauttamiseen. Android 12L pitää sisällään todennäköisesti myös muita uudistuksia, joita Google ei vielä tänään paljastanut.

Yhteensopivuustila

Android 12L -versio tullaan julkaisemaan vuoden 2022 alkupuolella. Google on jo nyt julkaissut Android 12L:n kehittäjäversion, mutta beetaversiot otetaan käyttöön joulukuussa. Varsinainen julkistus tapahtuu todennäköisesti maaliskuussa. Android 12L on suunnattu erityisesti suurille näytöille, mutta Googlen mukaan se sopii myös puhelimille. Suurin osa uudistuksista ei ole kuitenkaan esillä puhelimilla.

Lähde: Google

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android