WhatsAppYleinen

WhatsApp-historian siirtäminen iPhonesta Androidiin on nyt aikaisempaa helpompaa – vaatimuksena Android 12 -käyttöjärjestelmä

Hiljattain Samsung ja WhatsApp ilmoittivat, että suositun pikaviestisovelluksen keskusteluhistorian siirtäminen iPhone-puhelimista Samsungin uusiin älypuhelimiin oli mahdollista. WhatsApp kertoi tuolloin laajentavansa ominaisuutta myöhemmin ja tietojen siirtäminen onnistuu myös muiden Android-valmistajien laitteisiin.

Aluksi ominaisuus on laajentunut Googlen Pixel -puhelimille, sillä ne ovat ainoat puhelimet, joissa on uusin Android 12 -käyttöjärjestelmä. WhatsApp vaatii ominaisuuden toimintaan Android 12 -käyttöjärjestelmään pohjautuvan älypuhelimen, jotta keskusteluhistorian siirtäminen onnistuu iPhonesta Androidiin. Tulevien kuukausien aikana Android 12 tulee yleistymään enemmän, joten ominaisuus ei ole sen jälkeen enää toiminnassa ainoastaan Samsungin tai Googlen laitteilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Historian siirtäminen toimii yksinkertaisella tavalla. Android- ja iPhone-puhelimet täytyy yhdistää toisiinsa Lightning-USB-C-kaapelilla ja Android-puhelimella täytyy skannata iPhone-puhelimen näytöllä oleva QR-koodi. Tämän jälkeen tiedostot ja keskustelut siirretään iPhonesta Android-puhelimeen.

Tiedot siirretään turvallisesti puhelimien välillä, sillä Google sanoo tehneensä tiivistä yhteistyötä WhatsAppin kanssa varmistaakseen, että tiedot pysyvät suojattuna. Keskusteluhistoria kopioidaan iPhonesta Android-laitteeseen ja siirron jälkeen iPhone-puhelin ei enää pysty vastaanottamaan viestejä. Toistaiseksi Androidista iPhone-puhelimeen historian siirtäminen ei ole mahdollista.

Lähde: Google

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Olennaista tuossa se että iPhonen on oltava käyttökunnossa, eli täysin rikkiniäisestä iPhonesta tai kadotetusta/varastetusta iPhonesta WhatsApp-tiedojen siirto ei onnistu Android-puhelimeen.

    Rikkoontuneesta tai kadonneesta/varastetustakin (jos sim-kortin saa samalle puhelinnumerolle, jotta WhatsAppin varmistuskoodin saa hyväksyttyä) iPhonesta toiseen iPhoneen WhatsApp-tiedot voi palauttaa varmistuksesta.
    Samoin Android-puhelimesta toiseen Android-puhelimeen.

Kommentoi

Lisää aiheesta:WhatsApp