AndroidGoogleYleinen

Google julkaisi lopullisen Android 12L -version – tällaisia uudistuksia se tarjoaa tableteille ja taittuvanäyttöisille laitteille

Android 12L on optimoitu suurille näytöille.

Google kertoi ensimmäisen kerran Android 12L -käyttöjärjestelmäpäivityksestä jo lokakuussa, jonka tavoitteena oli parantaa Android-kokemusta tableteilla ja taittuvanäyttöisillä laitteilla. Yhden Android 12L -kehittäjäversion ja kolmen beetaversion jälkeen Google on päättänyt nyt julkaista Android 12L -version julkisesti. Päivitys on toistaiseksi saatavilla Pixel-laitteille osana maaliskuun ominaisuuspäivitystä.

Puhelimille Android 12L tuo mukanaan kourallisen parannuksia verrattuna nykyiseen Android 12 -versioon. Käyttäjät pystyvät päivityksen jälkeen lukitusnäytöllä olevan kookkaan kellon vaihtamaan pienempään kelloon, joka näkyy lukitusnäytön vasemmassa yläkulmassa aina.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aloitusnäyttöä pitkään painamalla pystyy avaamaan nyt nopean taustakuvan valitsimen, joka näyttää nykyisen taustakuvan ohella neljä viimeisintä taustakuvaa. Yksinkertaisella napautuksella pystyy nyt vaihtamaan taustakuvan helpommin. At a Glance saa myös pienen päivityksen, sillä Android 12L:ssa napauttamalla päivää saadaan käynnistettyä Google-kalenteri heti aloitusnäytöstä.

Android 12L tuo mukanaan muutoksia myös pika-asetuksiin. Internet- ja näytön tallennus -pika-asetukset avautuvat nyt keskitetysti aikaisemman ala- tai yläosan kiinnityksen sijasta. Google on myös tehnyt muutoksia näytön jakoon, sillä nyt kaksi sovellusta voidaan jakaa helpommin näytölle ja niissä on mukana pyöristetyt kulmat. Google on päivittänyt myös muutamia käyttöliittymäelementtejä tukemaan paremmin Material You -muotokieltä.

Tabletteihin ja taittuvanäyttöisiin laitteisiin Android 12L lisää myös tehtäväpalkin, jossa voi olla enintään kuusi sovellusta. Sen avulla voi nopeasti käynnistää jaetun näytön tilan tai vaihtaa sovelluksien välillä moniajon aikana. Jaetun näytön tilaan voi siirtyä vetämällä ja pudottamalla minkä tahansa sovelluksen tehtäväpalkista, jolloin voi tehdä helposti kahta asiaa kerralla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suurilla näytöillä Android 12L -versiossa ilmoitusvalikko, lukitusnäyttö ja muut järjestelmäkokonaisuudet käyttävät uutta kaksisarakkeista asettelua, jotta näytöllä olisi aikaisempaa enemmän tarpeellista sisältöä. Lisäksi äskettäin avattujen sovelluksien näkymä koostuu ruudukoista, joten siinäkin saadaan enemmän sisältöä suuremmille näytöille.

Googlen mukaan muun muassa Samsung, Lenovo ja Microsoft suunnittelevat Android 12L -päivityksen julkaisemista tableteilleen ja taitettaville laitteilleen myöhemmin tänä vuonna. Google on myös kertonut lisäävänsä enemmän ominaisuuksia sekä toimintoja suurempi näyttöisille laitteille Android 13 ja sitä uudemmissa Android-versioissa.

Tästä päivästä lähtien Android 12L on saatavilla useille Pixel-puhelimille, joita ovat Pixel 3a, Pixel 3a XL, Pixel 4, Pixel 4 XL, Pixel 4a, Pixel 4a 5G, Pixel 5 ja Pixel 5a. Googlen mukaan päivitys julkaistaan myöhemmin tässä kuussa Pixel 6- ja Pixel 6 Pro -puhelimille.

Lähde: Google

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android