GoogleYleinen

Google kehittää haastajaa Apple AirTagille – ”grogu” saatetaan julkistaa vuoden 2023 aikana

Google

Applen AirTag-seurantalaitteet ovat nousseet suosituiksi, jonka johdosta monet muut valmistajat ovat lähteneet tarjoamaan vastaavia laitteita. Nähtävästi myös Google on kehittämässä omaa seurantalaitettaan, jonka kerrotaan saapuvan markkinoille mahdollisesti myöhemmin tänä vuonna.

Luotettavista tiedoistaan tunnettu Twitter-käyttäjä Kuba Wojciechowski on kertonut Googlen kehittämän seurantalaitteen kantavan nimeä ”grogu”. Laitetta kehittää Googella Nest-tiimi, mutta sitä ei välttämättä julkaista Nest-brändin alaisuudessa. Sama laite tunnettaan myös koodinimillä ”groguaudio” tai ”GR10”.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tiedot laitteesta ovat tällä hetkellä vähäisiä, mutta jotain on kuitenkin jo vuodettu. Seurantalaite saatetaan julkaista useissa eri väriversioissa ja siinä on sisäänrakennettu kaiutin. Google on rakentanut laitteen tukemaan UWB-tekniikkaa ja Bluetooth Low Energy -ratkaisua.


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kyseiset ratkaisut ovat Android 13 -versiosta lähtien päämoduuleita ja ne mahdollistavat tarkemmat seurantaominaisuudet alhaisella virrankulutuksella. Google on hiljattain lisännyt myös ”Locator tag” -tyypin Fast Pair -kehittäjäkonsoliin, joka vahvistaa Googlen suunnitelmia seurantalaitteen kanssa. Fast Pair -ratkaisu mahdollistaa laitteiden yhdistämisen helposti ilman ylimääräisiä asetusvalikkoja.

Toistaiseksi ei ole tarkkaa tietoa laitteen julkaisuaikataulusta, mutta Googlen oma seurantalaite saatettaisiin julkistaa tämän vuoden Google I/O -kehittäjätapahtumassa tai myöhemmin syksyllä uusien Pixel-puhelimien rinnalla.

Lähde: Twitter

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google