GoogleYleinen

Google Pixel 4a 5G- ja Pixel 5 -puhelimien tiedot paljastuivat – molemmat esillä myös livevuotokuvassa

Pixel 5 ja Pixel 4a 5G

Google julkaisi jo aikaisemmin edullisen Pixel 4a -älypuhelimen, mutta yhtiö paljasti myöskin julkaisevansa syksyllä Pixel 4a 5G- ja Pixel 5 -älypuhelimet. Nyt molemmista tulevista puhelimista on vuotanut lisätietoja sekä livevuotokuva.

Uudessa kuvassa esillä on mustassa värissä Pixel 5 ja valkoisessa värissä nähdään Pixel 4a 5G. Molemmat puhelimet ovat ulkoisesti lähes identtisiä, mutta Pixel 4a 5G on hieman kookkaampi. Tulevien Pixel-puhelimien takaosassa on neliömäinen kamera-alue vasemmassa yläkulmassa. Kameroita on molempien takaosassa kaksi kappaletta, joiden rinnalla on myös LED-salamavalo sekä mikrofoni. Google tulee puhelimissa luottamaan myöskin perinteiseen takaosaan sijoitettuun sormenjälkilukijaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pixel 5 -puhelimen odotetaan olevan varusteltuna Snapdragon 765G -järjestelmäpiirillä, jonka rinnalla on 8 gigatavua RAM-muistia. Näytön pitäisi olla OLED-tekniikkaan pohjautuva ja siinä on 90 hertsin virkistystaajuus. Akunkeston on huhuttu olevan 4000 milliampeeritunnin varassa ja sitä ladattaneen ainakin USB-C-tyypin liittimen kanssa. Kuulokeliitintä Google ei Pixel 5 -puhelimeen ole tuomassa.

Takaosan kameran on kerrottu koostuvan 12,2 megapikselin tasoisesta pääkamerasta, jonka rinnalla on 16 megapikselin tasoinen ultralaajakulmakamera. Etuosassa pitäisi olla 8 megapikselin tasoinen selfiekamera.

Pixel 4a 5G tulee olemaan varsin samanlainen, mutta hieman karsitummilla ominaisuuksilla varusteltuna. Tehoista pitäisi vastata sama Snapdragon 765G -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 6 gigatavua RAM-muistia. Näyttö pohjautuu vuodon mukaan OLED-tekniikkaan, mutta siinä olisi perinteinen 60 hertsin virkistystaajuus. Kameroita Pixel 4a 5G -puhelimen takaosassa on kaksi, joista pääkameran tarkkuus on 12,2 megapikseliä ja ultralaajakulmakameran vastaavasti 16 megapikseliä. Selfiekamera on edelleen 8 megapikselin tasoinen.

Akun kerrotaan olevan kooltaan hieman pienempi 3800 milliampeerituntia. Yksi erottuvuustekijä on myöskin se, että Google on tuomassa Pixel 4a 5G -puhelimeen perinteisen 3,5 millimetrin kuulokeliittimen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Googlen odotetaan julkaisevan Pixel 4a 5G- ja Pixel 5 -puhelimet syyskuun lopulla tai lokakuun alussa. Ennakkomyynnin on huhuissa kerrottu alkavan 8. lokakuuta, joten kovin kauaa puhelimien virallista julkaisua ei jouduta enää odottamaan. Google on jo aikaisemmin vahvistanut, että Pixel 4a 5G -puhelimen hinta tulee asettumaan Yhdysvalloissa 499 dollariin.

Lähde: 9to5google.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Aika turhakkeita nää Googlen omat puhelimet.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google