GoogleYleinen

Google Pixel Fold- ja Pixel 7a -puhelimien hinnat ja julkaisupäivät paljastuivat – myös Pixel-tablettia odotetaan samaan aikaan

Google Pixel 7a

Google tulee julkistamaan ensimmäisen taittuvanäyttöisen älypuhelimensa sekä uuden edullisemman Pixel-puhelimen alle kuukauden päästä. Google järjestää tutun Google I/O -kehittäjätapahtuman 10. toukokuuta, jolloin nähdään kaksi uutta Pixel-puhelinta.

Pixel 7a tullaan tuomaan markkinoille ensin, sillä se on saatavilla heti julkaisun jälkeen 10. toukokuuta. Puhelimen hinnaksi on kerrottu 499 dollaria. Google tarjoaa Pixel 7a -puhelinta neljässä väriversiossa, jotka ovat Charcoal, Snow, Sea sekä Coral, joista viimeisin on saatavilla ainoastaan Google Storen kautta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google on nostamassa Pixel 7a -puhelimen hintaan 50 dollarilla verrattuna Pixel 6a -puhelimeen. Tietojen mukaan Google tulee pitämään Pixel 6a -puhelimen edelleen markkinoilla, joten odotettavasti sen hintaa tullaan laskemaan.

Pixel 7a -puhelimeen on huhuttu 64 megapikselin pääkameraa sekä 13 megapikselin ultralaajakulmakameraa. OLED-näytössä pitäisi olla 90 hertsin virkistystaajuus. Puhelimessa odotetaan olevan Tensor G2 -järjestelmäpiiri sekä tuki langattomalle lataukselle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google Pixel Fold / Kuva: Frontpagetech.com

Toinen tuleva uutuus on taittuvanäyttöinen Pixel Fold -älypuhelin. Google tulee julkistamaan puhelimen myös 10. toukokuuta, mutta sitä ei odoteta heti myyntiin. Ennakkomyynnin kyllä pitäisi alkaa julkaisupäivänä Google Storessa, mutta jälleenmyyjien kautta vasta 30. toukokuuta. Puhelimen varsinaisen myynnin odotetaan alkavan 27. kesäkuuta.

Pixel Foldin hinnaksi on kerrottu 1799 dollaria. Samassa tilaisuudessa Googlen odotetaan julkaisevan myös ensimmäisen Pixel-tabletin, josta annettiin ensimmäisiä tietoja jo viime vuonna.

Pixel-laitteet eivät ole olleet virallisesti myynnissä Suomessa, mutta viime aikoina Google on lisännyt puhelimiin tuen myös suomalaisoperaattoreiden 5G-verkoille.

Lähde: Twitter 1, 2

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google