GoogleYleinen

Googlen suunnitelmat Pixel-puhelimien suhteen paljastuivat – tällaisia laitteita voidaan odottaa tulevina vuosina

Google Pixel 7 ja Pixel 7 Pro

Google on jo usean vuoden kehittänyt omia Pixel-puhelimiaan, joista tuoreimmat ovat Pixel 7 ja Pixel 7 Pro. Tulevan parin vuoden sisällä Google tulee jatkamaan Pixel-mallistoaan entisestään, sillä nyt tuore vuoto paljastaa Googlen suunnitelmia vuoteen 2025 asti.

Ensi vuoden alkupuolella Google tulee julkistamaan Pixel 7a -puhelimen, jonka koodinimi on ”lynx”. Lisäksi samoihin aikoihin nähdään taittuvanäyttöinen Pixel Fold, joka on koodinimeltään ”felix”. Odotettavasti puhelimet esitellään Google I/O -kehittäjätapahtuman aikana huhti-toukokuussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google Pixel 7a

Pixel 7a tulee olemaan yhtiön keskihintaluokan puhelin, joka maksaisi noin 450 dollaria. Uutuuspuhelimen odotetaan vastaavan pitkälti Pixel 7 -puhelinta ja tarjoavan Pixel 6a -puhelimeen pieniä muutoksia. Pixel 7a saattaa saada langattoman latauksen sekä 90 hertsin näyttöpaneelin. Pixel Fold -puhelimen hinta saattaa nousta jopa 1800 dollariin.

Myöhemmin ensi vuonna Google tulee julkistamaan myös Pixel 8 -sarjan lippulaivat. Pixel 8 tulee huhujen mukaan olemaan hieman pienempi kuin nykyinen Pixel 7. Google tulee tarjoamaan Pixel 8 Pron samassa kokoluokassa Pixel 7 Pron kanssa. Molempiin puhelimiin odotetaan uutta Tensor G3 -järjestelmäpiiriä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google on suunnitellut aloittavansa vuoden 2024 Pixel 8a -puhelimella, mutta suunnitelmat sen osalta saattavat vielä muuttua. Google saattaa muokata a-sarjan puhelimien julkaisuväliksi kaksi vuotta, jos Pixel 7a ei menesty. Pixel 8a -puhelimen odotetaan maksavan 500 dollaria, joten Google nostaisi hintoja 50 dollarilla.

Vuonna 2024 tullaan näkemään tietojen mukaan kolme Pixel 9 -sarjan puhelinta. Pixel 9 tulee säilyttämään kompaktin kokonsa, mutta Pixel 9 Prohon odotetaan tuttua noin 6,7 tuuman näyttöä. Google suunnittelee myös toista Pro-tason puhelinta, jossa olisi 6,3 tuuman näyttöpaneeli ja samat ominaisuudet kuin suuremmassa pro-puhelimessa. Kaikissa kolmessa puhelimessa odotetaan olevan sama uusi järjestelmäpiiri, joka voisi olla Tensor G4.

Googlella on suunnitelmissa myös uusi taittuvanäyttöinen puhelin vuodelle 2024, mutta siitä ei toistaiseksi tiedetä juurikaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google Pixel Fold / Kuva: Frontpagetech.com

Vuonna 2025 tullaan näkemään myös uusia Pixel-laitteita. Google saattaa ottaa erilaisen strategian riippuen edeltävien vuosien menestyksestä. Google on suunnittelemassa simpukkapuhelinta muistuttavaa taittuvanäyttöistä puhelinta, joka voitaisiin julkaista syksyllä 2025. Lisäksi samana syksynä odotetaan kolmea muuta Pixel-puhelinta.

Jos kuitenkaan taittuvanäyttöistä puhelinta ei julkaista, niin Google suunnittelee neljän normaalin Pixel-puhelimen julkaisua. Google tarjoisi Applen tavoin kaksi perusmallia ja kaksi pro-mallia.

Tietojen kerrotaan olevan peräisin luotettavalta lähteeltä. Vaikka suunnitelmat näyttäisivät tällä hetkellä vuodon mukaiselta, niin vuosien kuluessa ne varmasti vielä muuttuvat. Eli vasta lähempänä julkaisua saadaan varmasti tarkempia tietoja tulevista laitteista.

Lähde: Android Authority

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google