GoogleYleinen

Googlen odotetaan julkaisevan Pixel 6a -puhelimen Google I/O -tapahtumassa toukokuussa – Pixel Watch -älykello tulossa myöhemmin

Google Pixel 6a

Google on vahvistanut järjestävänsä Google I/O -kehittäjätapahtuman 11. – 12. toukokuuta, joka on ensimmäinen yhtiön järjestämä tilaisuus tänä vuonna. Tilaisuudessa odotetaan nähtävän Googlen uusin Android 13 -käyttöjärjestelmä, mutta myös paljon puheenvuoroja tulevista ratkaisuista erityisesti kehittäjille. Google tulee nähtävästi julkaisemaan myös uuden puhelimen.

Huhuissa on jo kuukausia puhuttu Pixel 6a -älypuhelimesta, joka olisi edullisempi versio viime vuoden Pixel 6- ja Pixel 6 Pro -puhelimista. Tiedoistaan hieman vaihtelevasti luotettavaksi tullut Jon Prosser on kertonut Twitterissä Googlen julkaisevan puhelimen kehittäjätapahtuman yhteydessä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuotanut kuva Google Pixel Watch -älykellosta.

Pixel 6a -puhelinta voidaan siis odottaa 11. tai 12. toukokuuta, mutta julkaisu saattaa olla vain Yhdysvaltojen markkinoille. Prosserin mukaan puhelimen julkaisu on monilla markkinoilla kuitenkin viivästytetty heinäkuun loppuun. Google I/O -tapahtuman aikana Googlen kerrotaan lisäksi antavan ensimmäisiä vihjauksia yhtiön ensimmäisestä Pixel Watch -älykellosta.

Pixel Watch, Pixel 7 ja Pixel 7 Pro tullaan julkaisemaan vasta lokakuussa järjestettävässä erillisessä tilaisuudessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tulevasta edullisemmasta Pixel 6a -puhelimesta on vuotanut jo joitakin tietoja aikaisemmin. Puhelimeen on odotettavissa 6,2 tuuman OLED-näyttö, Tensor-järjestelmäpiiri sekä 12,2 megapikselin pääkamera yhdessä 12 megapikselin ultralaajakulmakameran kanssa. Tarkemmin puhelimeen voi tutustua aikaisemmista vuodoista tämän linkin takaa. Lisäksi Pixel Watch -älykellosta on nähty jo muutamia vuotokuvia.


Lähde: Twitter (Jon Prosser)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google