SonyXiaomiYleinen

Huhu kertoo Sonylta tulevan pian erittäin kookas 1/1,1 tuuman kamerasensori älypuhelimille – odotetaan ensimmäisenä Xiaomin lippulaivapuhelimeen

Kiinasta kantautuu jälleen mielenkiintoisia tietoja, joiden mukaan Sonylta olisi tulossa pian uusi huipputason kamerasensori älypuhelimille. Tiedoistaan luotettava Weibo-käyttäjä Digital Chat Station on jakanut tietoja kamerasensorista, joka saatetaan nähdä ensimmäisenä Xiaomi 12 Ultra -puhelimessa.

Uutuussensori saattaisi olla huhuttu Exmor IMX800 -kamerasensori, joka olisi tarkkuudeltaan tutut 50 megapikseliä. Megapikselien määrä ei ole kuitenkaan uuden kamerasensorin kohokohta, sillä kyseessä olisi todella kookas sensori.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tietojen mukaan kamerasensori olisi kooltaan jopa 1/1,1 tuumaa, mikä tekisi siitä suurimman älypuhelimiin suunnatun kameran. Viime vuonna muun muassa Xiaomi Mi 11 Ultrassa nähtiin Samsungin kehittämä ISOCELL GN2 -sensori, joka oli kooltaan 1/1,12 tuumaa. Nyt tuleva Sonyn sensori olisi huhujen mukaan siis hieman vielä suurempi.

Toistaiseksi kamerasensorista ei ole vielä mitään muita tietoja, mutta Sonyn voidaan olettaa julkaisevan sen tulevien kuukausien aikana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomi 12 Ultran julkaisun on huhuttu tapahtuvan jo toukokuussa Kiinan markkinoilla, mutta myöhemmin myös globaalisti. Xiaomi 12 Ultraan on huhuttu valtavaa kamera-aluetta, jossa on kehittyneitä kamerasensoreita. Pääkameran ohella on odotettu ultralaajakulmakameraa sekä kahta telekameraa. Xiaomin on huhuttu tekevän kameroiden kanssa yhteistyötä Leican kanssa, joka on aikaisemmin ollut tuttu Huawein puhelimista.

Vuotojen perusteella Xiaomi 12 Ultrassa olisi OLED-näyttöpaneeli QHD+ -tarkkuudella sekä 120 hertsin virkistystaajuudella. Puhelimeen on tulossa myös 4900 milliampeeritunnin akku erittäin tehokkaalla 120 watin pikalatauksella. Tuoreimmissa huhuissa tehoista on odotettu vastaavan Snapdragon 8 Gen 1+ -järjestelmäpiirin, joka olisi hieman päivitetty versio nykyisestä Snapdragon 8 Gen 1 -versiosta. Qualcommin on huhuttu julkaisevan uutuuspiirin jo toukokuussa.

Lähde: Weibo (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sony