AndroidGoogleYleinen

Googlen tulevat keskihintaiset puhelimet ovat Pixel 3a ja Pixel 3a XL – Tätä on luvassa

Pixel 3a ja Pixel 3a XL / Kuva: OnLeaks & 91Mobiles

Googlen on tiedetty kehittävän jo pitkään edullisempia Pixel-puhelimia, mutta nyt laitteista on saatu uuden vuodon ansiosta hieman enemmän tietoa. Aikaisemmin puhelimia on huhuissa nimetty lite-nimellä, mutta nyt uusimman tiedon mukaan puhelimet ovat Pixel 3a ja Pixel 3a XL.

9TO5Google.com -sivusto on saanut käsiinsä tietoja tulevista puhelimista ja niiden perusteella keskihintaluokkaan asettuvat laitteet saavat ominaisuuksia myös kalliimmista Pixel 3 -malleista. Erityisesti Pixel 3a -mallista on enemmän tietoa, mutta Pixel 3a XL:n odotetaan olevan vähintäänkin yhtä hyvä tai jopa hieman parempi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pixel 3a:n näytön kooksi on tulossa 5,6 tuumaa ja se perustuu OLED-tekniikkaan. Näytön tarkkuus on Full HD+ -tasoa, eli 2220 x 1080 pikseliä. Tehoista vastaa Qualcommin Snapdragon 670 -järjestelmäpiiri ja RAM-muistia on kohtalaiset 4 gigatavua. Etukameran tarkkuudeksi on mainittu 8 megapikseliä ja takakameran tarkkuus on 12 megapikseliä. Pixel 3a:n akun suuruus on 3000 milliampeerituntia. Pixel 3a XL -mallin odotetaan eroavan muun muassa suuremmalla 6 tuuman näytöllänsä. Molempiin puhelimiin odotetaan paineentunnistavia reunoja, eSIM-korttia sekä 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Lisäksi mukana on 18W-pikalataus USB-C-tyypin latausliittimen kautta.

Aikaisempien vuotojen mukaan Pixel 3a ja Pixel 3a XL julkaistaisiin jo kevään aikana, mutta mitään varmaa tietoa ei toistaiseksi ole. Myöskään puhelimien hinnoittelusta ei ole varmaa tietoa.

Lähde: 9TO5Google.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android