HMDNokiaYleinen

HMD Global julkaisemassa IFA-messuilla kolme uutta puhelinta – odotuksissa Nokia 2.4, Nokia 6.3 ja Nokia 7.3

HMD Global on julkaissut tänä vuonna vain muutaman älypuhelimen globaaleille markkinoille, mutta muutosta tähän on todennäköisesti luvassa syyskuussa. Nokiamob.net -sivusto on julkaissut tietoja lähteisiinsä vedoten, joiden mukaan HMD Global julkaisisi jopa kolme uutta Nokia-puhelinta IFA 2020 -messuilla.

Jo aikaisemmin Geekbench-suorituskykytestin tietokannasta paljastui HMD Global Wolverine -koodinimellä kulkeva halpapuhelin, joka tulee tietojen mukaan olemaan Nokia 2.4. Tuoreiden tietojen mukaan Nokia 2.4 tulisi saamaan MediaTekin kehittämän Helio P22 -järjestelmäpiirin, 4500 milliampeeritunnin akun sekä suuren 6,5 tuuman näyttöpaneelin. Näytössä pitäisi olla 19:9-kuvasuhde, HD+ -tarkkuus sekä loviratkaisu. Nokia 2.4 -puhelimessa kerrotaan olevan myös 13 + 2 megapikselin takakamera sekä 5 megapikselin etukamera.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tietojen perusteella HMD Global olisi julkaisemassa puhelimen kahdessa muistivariantissa, jotka ovat 2 + 32 gigatavua sekä 3 + 64 gigatavua. Yhden väriversion odotetaan olevan väritykseltään vaalean violetti, jollaista ei ole aikaisemmin HMD Globalin Nokia-puhelimissa nähty. Huhut vihjaavat Nokia 2.4 -puhelimen asettuvan hinnoittelultaan 110 dollarin hintapisteeseen.

Nokia 2.4:n ohella luvassa ovat myös kaksi muuta Nokia-puhelinta, jotka ovat koodinimiltään Nokia Gamora sekä Nokia Dr. Strange. Molempien puhelimien julkaisua odotetaan syyskuussa IFA 2020 -messuilla. Valitettavasti puhelimista ei tiedetä toistaiseksi juurikaan, mutta mallikoodien voidaan odottaa olevan Nokia 6.3 sekä Nokia 7.3. HMD Global on itse jo vihjannut julkaisevansa Snapdragon 690 -järjestelmäpiiriin perustuvan 5G-älypuhelimen tämän vuoden aikana, joten kyseessä on todennäköisesti Nokia 7.3.

HMD Global ei ole itse vielä vahvistanut julkaisevansa lähiaikoina uusia älypuhelimia. Maaliskuussa yhtiö julkaisi Nokia 1.3-, Nokia 5.3- ja Nokia 8.3 5G -puhelimet, mutta valitettavasti Nokia 8.3 5G -puhelinta ei ole nähty myynnissä asti vieläkään.

Lähde: Nokiamob.net

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

11 Kommenttia

 1. Julkaiseeko HMD Global taas samaan tyyliin luureja kuin maaliskuulla 2020 Nokia 8.3 5G :n, josta ei sittemmin 4 kuukauteen ole kuultu yhtään mitään muuta, eikä ko. luuria ole missään oikeasti edes nähtykään, eikä myyntiin ole tullut.

  HMD Globalin kannattaisi järjestää ne tuotantosuunnitelmatkin kuntoon jo hyvissä ajoin ennen silloin kun jos malleja julkaisevat, että niitä tulisi viimeistään parin kuukauden päästä julkaisusta myös myyntiinkin.

 2. Jos tosiaan HMD Glonbal laittaa ”kevyt-5G”-suorittimen Snapdragon 690 :n tuohon uutisessa vihjattuun Nokia 7.3 :een, niin miten heikkotasoinen suoritin sitten Nokia 6.3 :een onkaan tulossa. Aikovatko tosiaan tuoda myyntiin jatkumoa käyttötesteissäkin flopanneiden 6.2 -ja 7.2 -mallien tapaan lisääkin – ja mainostaa niitä sitten ”suomalaisena suunnitteluna”.

  Nyt kuitenkin kun on tullut uutisvihiä Applen seuraavien 12-mallien myyntiintulon myöhästymisestä ja kun kiinalais-luurintekijöitä kohtaan on epäluuloja, olisi potentiaalista aikaa hamuta markkinoita lisää kunnon älypuhelimilla, mutta missaako HMD Global ”Nokia-brändi-lumo-pilvilinnoissaan” tilaisuutensa.

 3. Eiköhän HMD taru ole tulossa päätökseensä. Kilpailijat ovat tuhat valovuotta edellä kaikessa,joten mikä on HMD funktio? Peränpitäjä?

 4. Sinänsä hyvä että Nokia puhelimia yhä valmistetaan, MUTTA kun kaikki uudet Nokiat tuntuu olevan vain halpisluureja tai alitehoisia keskisarjalaisia joissa ei oikein ole muita myyntivaltteja kuin Nokia -brändi, niin ei taida HMD kauaa pystyssä pysyä. Sääli.

  1. Testeistä en sano mitään, mutta käytössä Nokia 7.2 on ollut erinomainen. Aluksi pientä häikkää, mutta päivitys korjasi. Toivoisi, että täällä olisivat äänessä myös puhelinten käyttäjät eivätkä mutu-hemmot.

 5. Äärimmäisen tyytyväinen 7 plus ja sen jälkeen 7.2…

  1. Myös minulla ollut Nokia 7 plus 1,5 vuotta ja olen hyvin tyytyväinen. Aikaisemmin oli Nokia 925 ja toimii edelleenkin, mutta windovsin takia ei saanut enää kahteen vuoteen pankkisovelluksia. Muuten se oli loistava puhelin omana aikakautenaan.

 6. Nokia 7 Plus muutoin ollut hyvä puhelin, mutta kamera häviää joka tavalla vertailun esim. vanhaan Honor 8 kameraan tai esim. Moto G 5G kameraan. Lisäksi..

  Latausliitin huono, kohta lähtee toistamiseen huoltoon, tutulla jo kolmatta kertaa. Lisäksi kadottaa SIM korttia… Näillä eväillä ei jatkoon vaan merkki vaihtuu.

 7. Mulla Nokia 8 SIROCCO. Todella tyytyväinen olen olut. Ostaisin uuden nokialaisen muta ei vielä ole tullut uutta lippulaiva mallia. Uusi lippulaiva malli on Nokia 9,3 tai nyt mikä lie lopulliseksi nimeksi sitten tulee. Sen ostan seuraavaksi. Sen verran hyviä on nokialaisen olleet.

 8. Ehkäpä Nokia suunnittelee HMD Globalin ostoa kun muutenkin ovat muokkaamassa yhtiötä uusiksi. Laittavat HMD Globalin järjestykseen ja selvyyttä yhtiön toimintaan. Toivottavasti 6.3 ja 7.3 on pisaralovi etukamera ja kamerat optisella kuvanvakaimella ja hyvät kamerat, eli pää-, laajakulma- ja telekamera. Ei mitään turhake makro tai syvyys terävyys kameroita.

  1. HMD Global ei kelpaa kenellekään, ei mitään omaa, tuotemerkkikin lisensillä valmistettava.
   Eikä tuo enää kuulu Nokian ydinliiketoimintaan, eli ei todellakaan Nokia tule tuota hankkimaan.
   Tappiota tuottava firma, konkurssi on edessä ennemmin tai myöhemmin.
   Tää korutont on kertomaa.

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD