HMDNokiaYleinen

Uutta tietoa Nokia ”Wolverine” -puhelimesta – saamassa MediaTek Helio P22 -järjestelmäpiirin

HMD Global julkaisi viimeksi maaliskuussa älypuhelimia globaaleille markkinoille, mutta nähtävästi loppuvuoden aikana on tulossa uusia laitteita. HMD Global on jo itse vahvistanut kehittävänsä edullista Snapdragon 690 -järjestelmäpiiriin perustuvaa 5G-älypuhelinta, mutta tämän rinnalla on paljastunut myös uutta tietoa Nokia ”Wolverine” -koodinimellä tunnetusta halpapuhelimesta.

Nokia ”Wolverine” -koodinimi on paljastunut ensimmäistä kertaa Geekbench-suorituskykytestin julkisesta tietokannasta. Valitettavasti kovinkaan paljoa puhelimesta ei tietokanta paljasta, mutta joitakin yksittäisiä tietoja on tiedoista pääteltävissä. Geekbenchin mukaan toistaiseksi julkaisemattomassa Nokia-puhelimessa olisi Android 10 -käyttöjärjestelmä, MediaTekin kehittämä Helio P22 -järjestelmäpiiri sekä 2 gigatavua RAM-muistia.

Nokia Wolverine Geekbenchin tietokannassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kovin erikoinen älypuhelin ei siis ole kyseessä, vaan asettunee todennäköisesti alle 150 euron hintaluokkaan. Kyseessä saattaa olla Nokia 2.3 -puhelimen seuraaja, joka voisi nimeltään olla Nokia 2.4. On kuitenkin hyvä huomata, että nyt tietokannasta paljastunut Nokia ”Wolverine” voi olla myös jonkinlainen versio Yhdysvalloissa aikaisemmin julkaistusta Nokia C5 Endi -älypuhelimesta, jossa on vain vähemmän RAM-muistia.

HMD Global tulee julkaisemaan siis todennäköisesti viimeistään syksyllä uusia älypuhelimia globaaleille markkinoille. Toistaiseksi HMD Global ei ole itse kuitenkaan vahvistanut julkaisevansa lähiaikoina mitään uutta.

Lähde: Nokiamob.net

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

4 Kommenttia

 1. HMD Globalin ilmoituksista ei kyllä varmaksi voi sanoa, sillä sehän jo vaikuttaa hukanneen / hylänneen / unohtaneen tyystin jonnekin maaliskuulla, eli jo 4 kuukautta sitten julkistamansa Nokia 8.3 5G -puhelimenkin. Tai se ei ainakaan ole osoittanut vastuullisuutta asiakaskuntaansa kohtaan, kertomalla tuon, noin parisataa euroa ylihinnoitellun puhelinmallinsa kohtalosta yhtään mitään, vaikka palkkasi OnePlusalta kevätkesällä uuden tuotemarkkinoiintijohtajankin, joka on sitten ollut hiirenhiljaa.

  Mutta jospa HMD Global on suuntautunut omimmalle alueelleen, alasarjan perustason luureihin ihan jo kokonaan – tosin sekin toki ihan hyvä, sillä tarvitsevathan maailman pienituloisemmatkin ihmiset puhelimia, vaikka sitten heille, tulotasoonsa nähden nuo ”edullisemmat” perus-Nokiat ovat kyllä varsin kalliitta.

  Ellei HMD Global sitten taas kehittele jotain aivan liian erikoista ja käytännössä sitten kuitenkin toimimatonta kameraratkaisua.

 2. Tai sitten ei. ⬆️

 3. Mikähän hinku Nokialla on aina ollut valmistaa puhelimia, joissa jätetään käyttämättä ideoita ja mahdollisuuksia, jotka Ristokin Hankasalmelta keksisi helposti?
  Patenttiriidatkaan tuskin ovat esteenä?

  Ainoa syy, jonka itse keksin on muutaman euron säästö suunnittelukuluissa?

 4. Sitä sun pitäis kysyä HMD Globalilta/Nokialta. ⬆️

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD