HMDNokiaYleinen

HMD Global kommentoi huhua HarmonyOS-käyttöjärjestelmästä – ei ole tinkimässä Androidista Nokia-puhelimissa

Kiinasta kantautui eilen huhu, jonka mukaan suomalainen HMD Global olisi ottamassa käyttöön Huawein kehittämän HarmonyOS-käyttöjärjestelmän Nokia-puhelimissa vielä vuoden 2021 aikana. Jo aamulla Huawei kiisti huhut, mutta nyt myös HMD Global on ollut medioihin yhteydessä oikaistakseen huhua.

HMD Globalin mukaan yhtiö ei ole ottamassa käyttöön Huawein HarmonyOS-käyttöjärjestelmää Nokia-puhelimissa. Yhtiön mukaan asiakkaat arvostavat Android-käyttöjärjestelmällä varusteltuja Nokia-puhelimia, eikä HMD Global tingi siitä. HMD Globalin oikaisun huhuun voi lukea alapuolelta.

”HMD Global ei ole ottamassa Huawein Harmony-käyttöjärjestelmää käyttöön Nokia-puhelimissa. Tiedämme, että asiakkaamme arvostavat Android-käyttöjärjestelmällä varustettuja Nokia-puhelimia, emmekä tingi pyrkimyksistämme tarjota parasta Android-kokemusta”, kerrottiin HMD Globalilta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jo aikaisemmin tänään Huawei oli kieltänyt huhut kiinalaismedioille, ja Huawein mukaan uutiset olisivat olleet virheellisiä. Molemmat huhun osapuolet ovat nyt siis vahvistaneet, ettei HarmonyOS ole tulossa Nokia-puhelimiin. Kiinasta kantautuu lähes päivittäin erilaisia huhuja, joiden aitoutta on vaikea todentaa. Monet luotettavat kiinalaismediat kuitenkin tarttuivat eilen huhuun, jonka takia se nousi otsikoihin ympäri maailmaa.

Samainen huhu kertoi myös varsin epämääräisiä tietoja tulevista Nokia X60- ja Nokia X60 Pro -puhelimista, joihin HMD Global ei kuitenkaan ottanut kantaa. Huhun mukaan puhelimissa olisi myös yliampuvia ominaisuuksia, kuten 144 hertsin kaartuva näyttö, 200 megapikselin kamera, 6000 milliampeeritunnin akku sekä muutamia muita ominaisuuksia, joita tuskin HMD Globalin Nokia-puhelimissa tullaan näkemään.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD