HonorSponsoroitu

Tiesitkö tämän Honor 50 -puhelimesta? Suunniteltu vaativampaankin makuun

Honor 50

Honor 50 on nyt myynnissä Suomessa ja kyseessä on yksi markkinoiden mielenkiintoisimmista uutuuspuhelimista. Omassa kategoriassaan puhelimesta houkuttelevan vaihtoehdon tekee markkinoiden tuoreimmat tekniset ratkaisut sekä Honorin vahva osaaminen ohjelmiston ja laitteiston optimoinnissa. Honor on myös suomalaisten rakastama älypuhelinbrändi, joka on tehnyt vahvan paluun Googlen palvelut tarjoavalla puhelimella.

“Honor 50 ennakkomyynti sujui erittäin hyvin ja suomalaiset ovat jälleen löytäneet Honorin numerosarjalaisen omakseen! Erityisesti kimaltelevan kaunis Frost Crystal -väri on ollut supersuosittu”, kertoo Honor Suomen myyntijohtaja Jaakko Koski-Lammi.

Puhelimen varsinainen myynti alkoi Suomessa 15. marraskuuta ja tarjolla on kolme erittäin tyylikästä väriversiota. Honor 50 on valittavissa mustasta Midnight Black -väristä, kristallin hohtoisesta Frost Crystal -väristä sekä vihreästä Emerald Green -väristä. Hintaa uutuuspuhelimella on 6 + 128 gigatavun versiossa 499 euroa ja 8 + 256 gigatavun versiossa 599 euroa.

Loistavat kamerat joka tilanteeseen

108 megapikselin kamera on avainroolissa Honor 50 -älypuhelimen tarjoamassa kuvausratkaisussa. Kyseessä on suuri 1/1.52 tuuman kokoinen sensori, jossa on f/1.9-aukolla varusteltu linssi. Videokuvaa voidaan tallentaa ammattitason 4K 30 fps -tarkkuudella, joten Honor 50 takaa selkeät ja upeat videot. Honor 50:n kamera on suunniteltu tuottamaan loistavaa jälkeä tilanteessa kuin tilanteessa.

Kuvakokemusta laajentamassa Honor 50 -puhelimessa on laadukas 8 megapikselin ultralaajakulmakamera, jossa on laaja 112 asteen kuvausalue. Takaosan kamerajärjestelmää on vielä täydentämässä 2 megapikselin tasoinen makrokamera sekä 2 megapikselin tasoinen syvyyskamera, jotka mahdollistavat monipuolisemmat kuvaustavat. Esimerkiksi syvyyskameralla saadaan aikaiseksi tyylikkäitä muotokuvia ja makrokameralla päästään hyvin lähelle kuvattavaa kohdetta.

“Honor 50:en kamerat ovat kuin luotu ihmiselle, joka haluaa erittäin monipuoliset, mutta helppokäyttöiset kamerat. Sekä still- että videokuvaukseen löytyy runsaasti eri kuvaustiloja, ja voit käyttää jopa useampaa kameraa samanaikaisesti loihtien unohtumattomia muistoja eri tilanteista”, toteaa Koski-Lammi.

Honor 50 tarjoaa tarkan 32 megapikselin tasoisen etukameran, jonka avustuksella pystytään taltioimaan yksityiskohtaisia selfiekuvia. Kamerasensori on 1/3.14 tuuman suuruinen, joka takaa loistavat selfiekuvat ja erinomaisen laadun videopuheluissa. Lisäksi etukamerassa on tarvittaessa laaja 90 asteen kuvausalue, joten kuviin mahtuu esimerkiksi useampi ihminen. 32 megapikselin etukamera on varusteltu myös monipuolisilla tekoälyominaisuuksilla, jotka tuottavat korkealaatuisia selfieitä ja ne ovat luonnollisia eri valaistusolosuhteissa.

Etukamerassa on tuki myös yökuvaukselle, joten tarkalla etukameralla voidaan kuvata myös tarkkoja kuvia heikossa valaistuksessa. Kuvista saadaan laadukkaita, vaikka valoa olisi vain vähän, sillä kehittyneet algoritmit pystyvät vähentämään kuvien kohinaa, tekemään kuvista kirkkaampia ja samalla optimoimaan kuvan kauneuden käyttäjän haluamalla tavalla.

Kehittynyt kamerajärjestelmä taipuu myös moneen muuhun tarkoitukseen kuin ainoastaan perinteiseen kuvaukseen. Honor on kehittänyt lukuisia vaikuttavia vlog-videokuvausominaisuuksia, jotka tekevät puhelimesta loistavan työvälineen esimerkiksi sosiaalisen median päivityksien tuottamiseen. Puhelimessa pystytään hyödyntämään samanaikaisesti taka- ja etukameroita, joka monipuolistaa kamerakokemusta selvästi.

Snapdragon 778G -järjestelmäpiiristä riittää tehoja ja se takaa tehokkaat 5G-yhteydet

Honor 50 on yksi mielenkiintoisimmista älypuhelimista, joissa on Qualcommin tehokas Snapdragon 778G -järjestelmäpiiri. Tehokas Snapdragon 778G -järjestelmäpiiri tarjoaa puhelimelle huippuluokan suorituskyvyn. Järjestelmäpiiri on valmistettu TSMC:n 6 nanometrin tekniikalla ja se koostuu neljästä tehokkaasta 2,4 GHz:n taajuudella toimivasta Cortex-A78-ytimestä sekä neljästä 1,8 GHz:n taajuudella toimivasta Cortex-A55-ytimestä.

Verrattuna aikaisemman sukupolven järjestelmäpiiriin, pystyy Snapdragon 778G tarjoamaan 45 prosenttia paremman suorituskyvyn sekä 123 prosenttia paremman AI-suorituskyvyn. Tehokas järjestelmäpiiri yhdistettynä Honorin uraauurtaviin innovaatioihin saadaan Snapdragon 778G -järjestelmäpiiristä kaikki hyöty irti, ja samalla Honor 50 takaa nopeamman ja tasaisemman käyttökokemuksen.

“Hintaluokassaan Honor 50:ssä on onnistuttu tuomaan erittäin paljon hyödyllisiä toimintoja, kuten huikean 120Hrz kaarevan OLED-näytön, monipuoliset kuvaustoiminnot sekä uusia innovaatioita lataus- ja akkupuolelle. Lisäksi laite on poikkeuksellisen kevyt ja ohut, jolloin sitä on miellyttävä käyttää käden rasittumatta”, huomauttaa Koski-Lammi.

GPU Turbo X -tekniikan ansiosta Honor 50 takaa erinomaisen pelikokemuksen. GPU Turbo X pystyy parantamaan grafiikkasuorituskykyä pelattaessa ja samalla se pystyy vähentämään virrankulutusta. Honor 50 -puhelimessa on jopa 8 gigatavua RAM-muistia sekä 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa, joten tallennustila ei tule loppumaan kesken. Uutuuspuhelimesta löytyvän 5G-tuen ansiosta tiedostojen, pelien ja muiden asioiden lataaminen tai lähettäminen on nopeaa ja viiveetöntä. Honor 50 on varusteltuna myös älykkäällä Dual-5G-ominaisuudella, joten puhelimessa voi olla samanaikaisesti käytössä kaksi 5G-liittymää.

Sulava ja värikäs OLED-näyttö vaativampaankin makuun

Näyttö on yksi tärkeimmistä osa-alueista älypuhelimessa, sillä se on jatkuvasti käytössä. Tämän takia Honor 50 -puhelimessa on panostettu huomattavasti näyttöön. Kyseessä on 6,57 tuuman kokoinen OLED-näyttöpaneeli, joka toistaa värit erinomaisesti. OLED-tekniikan ansiosta Honor 50 tukee Always-on-display-ominaisuutta, joka näyttää tarpeelliset tiedot suljetulla näytöllä.

Kehittyneen näyttöpaneelin reunat kaartuvat 75 astetta, joka antaa lippulaivatason kokemuksen edullisemmalla hinnalla. Näytön tarkkuus yltää Full HD+ -tasolle, joten sisältö on terävää sekä videoiden katselu on aikaisempaa mielekkäämpää. Honor 50:n näytön alareunasta löytyy integroitu optinen sormenjälkilukija, joka helpottaa lukituksen avaamista.

Honor 50:n näyttö tukee 120 hertsin dynaamista virkistystaajuutta, mikä tekee kokemuksesta aikaisempaa sulavamman. Älykkään dynaamisen virkistystaajuuden ansiosta näyttö pystyy optimoimaan virrankulutusta aikaisempaa paremmin. Puhelin osaa automaattisesti vaihtaa käyttämään 60 hertsin virkistystaajuutta tilanteissa, joissa ei välttämättä tarvita korkeaa 120 hertsin virkistystaajuutta. 120 hertsin virkistystaajuuden saa kuitenkin lukittua jatkuvaan sulavaan käyttöön. Pelikokemusta on parantamassa 300 hertsin kosketusherkkyys, sillä se vähentää kosketuksen viivettä.

“Siinä on 120Hrz virkistystaajuus, joka tekee Honor 50:n käytöstä erittäin sulavaa. Myös kosketusherkkyys on kiitettävällä tasolla, ja laitteen paneeli on suunniteltu siten, että silmät eivät rasitu sen katsomisesta”, kertoo Koski-Lammi.

66 watin pikalatauksella virtaa hetkessä koko päiväksi

Honor 50 pitää sisällään suuren 4300 milliampeeritunnin akun, joka takaa pitkän akunkeston. Puhelinta ladataan supertehokkaan 66 watin Honor Super Charge -pikalatauksella. Honor 50 on puhelimen tehokäyttäjän unelma, sillä suuri akku kestää pitkään ja samalla pikalataus antaa muutamassa minuutissa jälleen yhdeksi päiväksi virtaa.

Suuri akku latautuu Honor Super Charge -pikalatauksella vain 20 minuutissa 70 prosentin varaustasoon ja 45 minuutissa akku on ladattu tyhjästä täyteen. Puhelimen käyttäjän ei enää tarvitse huolehtia akun riittämisestä. Puhelimessa on panostettu akun latauksen turvallisuuteen, sillä Honor 50 on varusteltuna teknologioilla, joiden ansiosta akun latauksen turvallisuudesta ei tarvitse huolehtia. Latauksen aikana puhelin pystyy tunnistamaan, onko siinä Honorin 66W Supercharge-laturi sekä kaapeli, jolloin lataus onnistuu suurimmalla mahdollisella teholla turvallisesti.

66W SuperCharge mahdollistaa laitteen latautumisen 70%:n 20 minuutissa, eli käyttäjä saa lisävirtaa laitteeseen tarvittaessa vaikka ruokailun yhteydessä työpäivän jälkeen. Uniikin lataustekniikan (Single cell dual loop) ansiosta akku ei kuumene pikalatauksessa ja lisää sen käyttöikää”, kertoo Koski-Lammi.

Honor 50 erottuu massasta uniikilla muotoilulla

Muotoilu on tärkeä osa kaikkien älypuhelimien käyttökokemusta ja Honor 50 -puhelimessa muotoilu on tehty ergonomia ja tyylikkyys edellä. Puhelin on vain 7,78 millimetriä paksu, joten Honor 50 ei tunnu kädessä liian paksulta. Käyttökokemusta on parantamassa myöskin kevyt 175 gramman paino, jonka ansiosta puhelinta on mukava kantaa mukana.

Honor 50 -puhelimen etuosassa on erittäin ohuet kehykset. Honor käyttää epätavallista tapaa kaventaa kehystä, sillä näyttö on ulospäin kaareva ja puhelimessa käytetään 2,5D-lasia tyylikkään ilmeen aikaansaamiseksi. 75 astetta kaartuva näyttö yhdistyy saumattomasti puhelimen kehykseen ja takalasiin.

Puhelimen yksi katseenvangitsija on ajaton kameramuotoilu. Kameroiden muotoilu on saanut inspiraationsa saksalaisen Rolleiflex-brändin kaksilinssisestä kamerasta, jossa on nimensäkin mukaan kaksi pyöreää linssiä. Tämän ansiosta Honor 50 -puhelimessa on kaunis ja ainutlaatuinen kaksilinssinen asettelu takaosassaan. Symmetriset kaksoisrenkaat muistuttavat lisäksi silmäparia, jotta käyttäjät näkevät enemmän jokapäiväisissä hetkissä.

Honor 50 on suunniteltu tyydyttämään muotitietoisten kuluttajien erilaiset maut, sillä puhelin on saatavilla useissa väreissä. Värit ovat tyylikkään vihreä Emerald Green, perinteinen musta Midnight Black sekä timanttimainen Frost Crystal, jotka kaikki sopivat täydellisesti erilaisten asusteiden kanssa yhteen.

“Honor 50 on pyritty pitämään mahdollisemman kompaktina. Erittäin ohut ja kevyt muotoilu erottuvat edukseen kun laitteen saa käteen. Muotoilun kruunaavat mukavan tuntuisen kaarevat reunat ja edukseen erottuvat värit, jotka ovat saaneet vaikutteita luonnosta. Frost Crystal -väri sopii erityisen hyvin Suomeen, koska sen pinta hehkuu kuin tuote lumihanki pakkasella”, kertoo Koski-Lammi.

Tarkemmin Honor 50 -puhelimeen voi tutustua myös Honorin sivuilta tämän linkin takaa.

Honor 50 tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,57 tuumaa, OLED, Full HD+ (2340 x 1080), 120 Hz virkistystaajuus
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 778G (integroitu 5G-modeemi)
  • Grafiikkaprosessori: Adreno 642L
 • RAM-muisti: 8 gigatavua (LPDDR4x)
 • Tallennustila: 128 tai 256 gigatavua (UFS 2.2)
 • Takakamerat: Neloiskamera + LED-salama
  • Pääkamera: 108 MP (f/1.9, 1/1.52”, 2.1 um, EIS)
  • Ultralaajakulmakamera: 8 MP (f/2.2)
  • Makrokamera: 2 MP (f/2.4)
  • Syvyyskamera: 2 MP (f/2.4)
  • Muuta: 4K-videokuvaus, Vlog-toiminnallisuudet
 • Etukamera: 32 MP pääkamera
 • Akku: 4300 milliampeerituntia (ei irrotettava)
  • Lataus: 66 watin langallinen pikalataus / 20 minuutissa 70%
 • Liitännät ja tekniikka: USB-C, Bluetooth 5.2, NFC
 • Muuta: Dual-SIM, sormenjälkilukija näytössä, kasvojentunnistus
 • Käyttöjärjestelmä: Android 11, Magic UI 4.2, Googlen palvelut
 • Mitat: 159,96 x 73,76 x 7,78 millimetriä, painoa 175 grammaa
 • Värit: Midnight Black, Frost Crystal, Emerald Green
SuomiMobiili.fi
SuomiMobiili perustettiin intohimosta uusiin mobiilialan innovaatioihin ja sivusto on toiminut vuodesta 2015 lähtien. Uutissivuston lähtökohtana ovat helposti löydettävät ja helppolukuiset mobiiliuutiset. SuomiMobiilin uutiset ja laitearvostelut tavoittavat kuukausittain reilut 70 000 suomalaista.

  1 Kommentti

  1. Kaarevanäyttö on haitaksi kirjoittamiselle yms, ja ei ole kuuloke paikkaa…

  Kommentoi

  Lisää aiheesta:Honor