HonorYleinen

Honor X8b julkaistiin globaaleille markkinoille – Kopioi iPhone-puhelimien Dynamic Islandin ja tarjoaa 50 megapikselin selfiekameran

Honor X8b

Honor on julkistanut ensimmäisille globaaleille markkinoille uuden Honor X8b -älypuhelimen, joka jatkaa uusittua X-mallistoa Honor X7b– ja Honor X9b 5G -puhelimien rinnalla. Kyseessä on pohjimmiltaan sama laite kuin Honor X50i+ 5G, mutta nyt ominaisuuksia on karsittu ja tyyliä on hieman uudistettu.

Uuden Honor X8b -puhelimen muotoilu tuo mieleen vahvasti Applen, sillä takaosassa on laatikkomainen kamera-alue ja etuosassa on pillerimäinen reikä etukameraa varten. Puhelimen mitoiksi on kerrottu 161,05 x 74,55 x 6,78 millimetriä ja painoa on 166 grammaa. Väriversioita on kaksi, jotka ovat hopea Titanium Silver sekä vegaaninahkainen vihreä Glamorous Green.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelin tarjoaa 6,7 tuuman kokoisen AMOLED-näyttöpaneelin, jossa on 20.1:9-kuvasuhde,  Full HD+ -tarkkuus, 2000 nitin kirkkaus, 3240 Hz PWM -himmennys sekä 90 hertsin virkistystaajuus. Näyttö on tasainen ja siinä on todella kapeat kehykset. Näytön yläreunassa on leveä lovi, jossa on siitä huolimatta vain yksi kamera.

Honor on kopioinut myös Applen Dynamic Islandin, sillä Honor X8b tarjoaa Magic Capsulen, joka näyttää vastaavalla tyylillä tietoja tallentimesta, ajastimesta, hälytyksistä ja puhelusta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehoista vastaa Qualcommin kehittämä Snapdragon 680 -järjestelmäpiiri, jossa on korkeintaan 4G-tuki. Piiri on valmistettu 6 nanometrin tekniikalla. RAM-muistia puhelimeen on saatu 8 gigatavun verran ja sisäistä tallennustilaa on huimat 512 gigatavua.

Kameroita takaosassa on kolme kappaletta, jotka ovat 108 megapikselin pääkamera, 5 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 2 megapikselin makrokamera. Etuosassa on tarkka 50 megapikselin selfiekamera.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Käyttöjärjestelmänä on Googlen Android 13, jonka päällä hyrrää MagicOS 7.2 -käyttöliittymä. Muita puhelimen ominaisuuksia ovat kylkeen sijoitettu sormenjälkilukija, stereokaiuttimet sekä 4500 milliampeeritunnin kokoinen akku 35 watin pikalatauksen kanssa.

Aluksi Honor X8b on esitelty Malesiassa, mutta myöhemmin sen odotetaan tulevan saataville laajemmin. Puhelimen 8 + 512 gigatavun muistiversion hinnaksi on kerrottu 999 Malesian ringgitiä, joka vastaa 198 euroa.

Lähde: Mdroid.my

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Honor