OPPOYleinen

Hotellihuoneessa piilokameroita? OnePlussan emobrändin puhelimet osaavat nyt paljastaa mahdolliset urkkijat

Oppo Find X5 Pro

OnePlussan emobrändin Oppon puhelimet ovat saaneet uuden ominaisuuden, joka on hyödyllinen erityisesti paljon matkusteleville sekä hotellipalveluita käyttäville. Oppon ColorOS-käyttöliittymään perustuvat uutuuspuhelimet ovat saaneet ominaisuuden, jonka avulla voi tarkistaa onko asunnossa tai hotellihuoneessa piilokameroita.

Uusin innovaatio on saatavilla uusille Oppo Find X5- ja Find X5 Pro -puhelimille Kiinassa uusimman ColorOS 12.1 -päivityksen jälkeen. Lisäksi puhelimiin täytyy asentaa sovelluskaupasta erillinen sovellus sitä varten. Sovellus pyytää käyttäjää sammuttamaan puhelimen Wi-Fi- ja hotspot-yhteydet sekä pimentämään tutkittavan huoneen. Tämän jälkeen laite pystyy löytämään kameroiden signaaleja huoneesta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toteutuksen perustaa ei ole kerrottu, mutta todennäköisesti puhelimet pyrkivät havaitsemaan erilaisia infrapunavaloja. Monissa kameroissa on infrapuna-anturi yökuvauksen mahdollistamiseksi, eikä valo näy suoraan ihmissilmälle. Älypuhelimien sensorit pystyvät valon huomaamaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jos Oppo Find X5 -puhelin havaitsee epäilyttävää toimintaa, niin älypuhelin ehdottaa piilokameran mahdollista sijaintia. Kun käyttäjä katselee ympärilleen ja lähestyy mahdollista sijaintia, niin käyttäjä voi mahdollisesti löytää itsekin piilokameran.

Toistaiseksi ei ole tarkkaan tiedossa, onko Oppo jättämässä ominaisuuden vain Kiinan markkinoiden erikoisuudeksi. On kuitenkin mahdollista, että vastaava toteutus tullaan näkemään myös globaalisti OnePlussan ja Realmen älypuhelimissa.

Lähde: Weibo (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OPPO