HuaweiYleinen

Huawei aloittaa HarmonyOS-päivitykset puhelimilleen huhtikuussa – Mate X2 saa päivityksen ensimmäisien joukossa

Huawei on tänään julkaissut uuden Mate X2 -älypuhelimen Kiinan markkinoilla, mutta ohimennen Huawei ilmoitti aloittavansa päivittämään puhelimiaan uuteen HarmonyOS-käyttöjärjestelmään hyvin pian. HarmonyOS on Huawein oma käyttöjärjestelmä, joka perustuu ainakin puhelimilla tuoreimpien raporttien mukaan avoimen lähdekoodin Android 10 -käyttöjärjestelmään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mate X2:n julkaisun yhteydessä Huawei kertoi, että yhtiön huippupuhelimien käyttäjät saavat mahdollisuuden päivittää puhelimensa yhtiön uuteen HarmonyOS-käyttöjärjestelmään huhtikuusta 2021 alkaen. Huawein mukaan Mate X2 on yksi ensimmäisistä päivityksen saavista puhelimista. Toistaiseksi Huawei ei ole tarkentanut muita puhelimia, jotka päivityksen tulevat saamaan, mutta kyseessä ovat todennäköisesti Huawei P40- ja Mate40 -malliston puhelimet. Lisäksi Huawei saattoi samalla vahvistaa, että keväällä julkaistavaksi odotettavat Huawei P50 -puhelimet saisivat HarmonyOS-käyttöjärjestelmän heti oletuksena.

Koska tilaisuus pidettiin Kiinassa, niin Huawei puhui tilaisuudessa todennäköisesti vain Kiinan markkinoiden HarmonyOS-päivitysaikataulusta. Huawei ei ole vielä vahvistanut HarmonyOS:n globaalia saatavuutta, vaikka sen pitäisikin olla tulossa tarjolle vuoden 2021 aikana.

Huawei julkaisi joulukuussa 2020 ensimmäisen HarmonyOS 2.0 -beetaversion älypuhelimille. Aikaisemmin käyttöjärjestelmä on ollut saatavilla muun muassa älytelevisioille sekä IoT-laitteille. Tuoreimmat raportit ovat kuitenkin paljastaneet puhelimille suunnatun HarmonyOS-käyttöjärjestelmän pohjautuvan vahvasti Android 10 -versioon ja kyseessä on vain uusi käyttöliittymä Androidin päällä.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei