HuaweiYleinen

Huawei julkaisi Mate 20 X 5G -puhelimen Suomessa – Myynti alkaa 999 euron hintaan

Huawei on kertonut tänään tuovansa myyntiin Suomessa ensimmäisen 5G-yhteyksillä varustellun älypuhelimensa. Kyseessä on Mate 20 X 5G, joka on 5G-yhteyksillä varusteltu versio viime vuoden syksyllä julkaistusta suurinäyttöisestä Mate 20 X -puhelimesta, jota ei tuotu Suomen markkinoille.

Huawei Mate 20 X 5G tukee patentoidun teknologiansa ansiosta sekä standalone (SA) – että non-standalone (NSA) -5G-verkkoarkkitehtuuria ja lukuisia muita verkkoteknologioita (2G, 3G, 4G), minkä ansiosta kuluttajat voivat nauttia nopeista yhteyksistä riippumatta käyttämänsä operaattorin verkkoinfrastruktuurin kehitysasteesta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Kaksi vuotta sitten tapasimme toimittajia ja yhteistyökumppaneitamme Suomessa, jossa puhuimme älypuhelimien tulevaisuudesta. Taittuvan puhelimen ohella – jonka esittelimme jo MWC 2019 -messujen yhteydessä – monet mainitsivat nopeat yhteydet olennaisena osana sujuvaa viestintää. Kuuntelemme aina asiakkaitamme ja kehitämme jatkuvasti laitteitamme, minkä vuoksi otamme nyt seuraavaan askeleen ja tuomme ensimmäisen 5G:tä tukevan Huawei Mate 20 X 5G –älypuhelimen kuluttajien ja yritysten saataville. Lisäksi olemme luoneet pitkäaikaisia suhteita verkkoliikenneyhtiöiden kanssa ympäri maailman voidaksemme auttaa niitä kehittämään 5G-yhteyksiä. Olemme erittäin iloisia voidessamme tuoda 5G-älypuhelimen ensimmäisenä markkinoille”, sanoo Huawein Pohjoismaiden ja Itä-Euroopan kuluttajaliiketoiminnan johtaja Yanmin Wang.

Huawei on kertonut investoineensa viimeisen vuosikymmenen aikana merkittävästi 5G-teknologian kehittämiseen ja patentointiin.

Huawei on myös perustanut maailmanlaajuisesti yli kymmenen 5G-teknologiaan erikoistunutta tutkimus- ja tuotekehityskeskusta, jotka työllistävät yli 2000 5G-insinööriä. Myös Suomessa Huawein tutkimus- ja tuotekehityskeskuksissa on kehitetty 5G-tekniikkaa, kuten ensimmäisen 5G-modeemin RFIC-vastaanotin (Radio Frequency Integrated Circuit). Innovatiivinen Balong 5000 -modeemi vauhdittaa esimerkiksi jo myynnissä olevaa Huawein 5G CPE Pro -reititintä ja Mate20 X 5G -älypuhelinta.

Suomessa on kehitetty modeemin RF-lohko, joka on erinomainen insinöörityön taidonnäyte, kertoo Mikko Terho, Huawein tutkimus- ja tuotekehityskeskusten johtaja. Terhon mukaan modeemin suomalaista suunnittelua oleva vastaanotin valmistui jo vuosi ennen kuin itse 5G-standardi saatiin valmiiksi 3GPP:ssä. Suomessa Huawein tutkimus- ja tuotekehityskeskukset ovat erikoistuneet seuraaviin tutkimusalueisiin: audio, kuvantaminen, materiaalit, AR ja VR, urheilu ja wellness, kyberturva, antennit ja RFIC-piirit, Terho luettelee.

Suomessa työskentelee Huawein globaalin tuotekehityksen parissa yli 300 työntekijää Helsingissä ja Tampereella. Vuonna 2018 Huawein Suomen tutkimus- ja tuotekehitysinvestoinnit olivat 45 miljoonaa ja vuonna 2019 Suomen investoinnit tulevat kasvamaan 30 prosentilla viime vuoteen verrattuna.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”5G:n vaikutus tulee olemaan suurempi kuin 4G:n, koska sen tavoitemarkkina on laajempi. Kuluttajamarkkinan lisäksi 5G toimii digitaalisena markkinapaikkana yrityksille, kaupungeille ja muille isoille toimijoille”, sanoo Aalto-yliopiston tietoverkkotekniikan professori Raimo Kantola.

”5G-teknologia ja -verkko ovat digitalisaation ytimessä. Yritys- ja liiketoiminnan näkökulmasta kehitys edellyttää luotettavaa radiotekniikkaa, jota 5G nimenomaan tarjoaa. 5G:llä on myös tukeva rooli automatisoinnissa – sen avulla voidaan jatkossa automatisoida asioita, jotka eivät ole tähän asti olleet mahdollisia. Esimerkkejä todennäköisistä hyötyjistä ovat satamien automatisoitu logistiikka ja automaattinen ajaminen teillä sekä älykäs sähköverkko, joka tukee hajautettua sähkön tuotantoa”, Kantola jatkaa.

Huawei Mate 20 X 5G

Suomen markkinoille tuotava uusi Mate 20 X 5G on teknisesti hyvin lähellä viime vuoden Mate 20 X -puhelinta. Laitteessa on siis massiivinen 7,2 tuuman Full HD+ -tasoinen OLED-näyttö, kolmoiskamera sekä muut huippupuhelimen ominaisuudet. Lisäksi puhelimessa on niin sanottu kaksoispiirisarja, joka yhdistää Kirin 980 -järjestelmäpiirin ja Balong 5000 -monimuotopiirin, joka tukee verkkotekniikoita 2G:stä 5G-yhteyksiin. Huawein 5G-kuluttajalaitteet tukevat sekä 4G-verkon päälle rakennettuja non-standalone -verkkoja että puhtaita standalone 5G -verkkoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mate 20 X 5G tarjoaa myös suuren 4200 milliampeeritunnin akun, jonka luvataan kestävän pitkään myös aktiivisessa käytössä. Puhelimessa on myös tuttuun tapaan tuki 40 watin Huawei SuperCharge -pikalataukselle, jonka avulla akkua saadaan nopeasti ladattua. Laitteeseen on rakennettu myös Huawei SuperCool -jäähdytysratkaisu, jonka luvataan estävän puhelimen kuumenemisen myös toistettaessa korkearesoluutioisia videoita tai pelatessa graafisesti vaativia mobiilipelejä.

Kamerapuolella Mate 20 X 5G tarjoaa vastaavan kameran kuin viime vuoden Mate 20 Pro -huippupuhelin. Kamera koostuu siis 40 megapikselin sensorista, jossa on Wide Angle -linssi. Toinen kamera on 20 megapikselin Ultra Wide Angle -linssillä varusteltu sensori ja kolmas 8 megapikselin kamera mahdollistaa telekuvien taltioimisen. Etukamerana toimii 24 megapikselin sensori.

Ohjelmistopuolella Mate 20 X 5G on varusteltu tuoreimmalla Googlen sertifioimalla Android 9.0 Pie -käyttöjärjestelmällä. Puhelimessa on myöskin tuoreimmat kesäkuun tietoturvapäivitykset heti tuoreeltaan. Huawei ja Google lupaavat puhelimelle myöskin normaalisti kaikki Googlen päivitykset puhelimen koko elinkaaren ajan. Puhelimessa siis toimivat kaikki Googlen sovellukset sekä Google Play -kauppa normaalisti, kuten muissakin Android-puhelimissa.

”Verkkoinfrastruktuurin siirtyessä 5G-aikakaudelle, olemme tyytyväisiä rooliimme yhtenä avainpelaajista Suomen markkinoilla. Uuden Mate20 X 5G -älypuhelimen julkaisun yhteydessä haluamme tuoda paremman käyttäjäkokemuksen kuluttajille, jotta he voivat nauttia entistä nopeammista yhteyksistä ja alhaisemmasta latenssista”, sanoo Huawein Suomen kuluttajaliiketoimintayksikön johtaja Roger Yu.

Huawei Mate 20 X 5G -älypuhelin on saatavilla yhdessä värissä ja se on smaragdinvihreä. Uutuuspuhelimen suositushinta on 999 euroa ja sen ennakkomyynti alkaa tänään 19. kesäkuuta 2019. Puhelimen toimitukset alkavat Suomessa heinäkuun loppupuolella.

Huawei Mate 20 X 5G tekniset tiedot:

 • Näyttö: 7,2 tuumaa, Full HD+ (1080 x 2244), OLED
 • Järjestelmäpiiri: 8-ytiminen Kirin 980 + Balong 5000
 • RAM-muisti: 8 Gt (LPDDR4X)
 • Tallennustila: 256 Gt + nanomuistikorttipaikka
 • Pääkamera: 40 MP (pääkamera / f/1.8-aukko) + 20 MP (ultralaajakulma / f/2.2-aukko) + 8 MP (teleobjektiivi / f/2.4-aukko)
 • Etukamera: 24 MP (f/2.2-aukko)
 • Akku: 4200 mAh (40W SuperCharge)
 • Muuta: USB-C, dual-SIM (5G ja 4G)
 • Käyttöjärjestelmä: Android 9.0 Pie (EMUI 9.0)
 • Rakenne: Alumiinikehys, lasipinnat
 • Mitat: 85,4 x 174,6 x 8,38 mm
 • Paino: 233 g
 • Värit: Smaragdinvihreä
 • Hinta: 999 euroa

Lähde: Huawei Suomi (lehdistötiedote), Huawei Mate 20 X 5G -tuotesivu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei