AndroidHuaweiYleinen

Huawei Nova 3 -puhelimen tekniset tiedot paljastuivat

Huawei Nova 3

Huawei on tulossa lähiaikoina esittelemään uuden nuorille kuluttajille suunnatun Nova 3 -puhelimen. Kerroimme aikaisemmin, että Kiinan televiranominainen Tenaa julkaisi kuvia puhelimesta, mutta ei vielä teknisiä tietoja. Nyt Tenaa on listannut tietokannassaan myös PAR-AL00- ja PAR-TL00 -mallien tekniset tiedot.

Huawei Nova 3 on saamassa tietokannan mukaan suuren 6,3 tuuman kosketusnäytön, jonka tarkkuus on 2340 x 1080 pikseliä, mikä viittaisi 19,5:9-kuvasuhteeseen. Puhelimessa on tietojen perusteella myös lovinäyttö. Tenaan mukaan puhelimen fyysiset mitat ovat 157,0 × 73,7 × 7,3 millimetriä ja painoa on 166 grammaa. Akun kooksi on ilmoitettu 3650 milliampeerituntia. Tehoista on odotettu huolehtivan Kirin 710 -järjestelmäpiiri, mutta tätä ei luonnollisesti Tenaa vahvista. Tenaan tietojen perusteella puhelimessa on kahdeksanytiminen järjestelmäpiiri, joka toimii 2,36 GHz:n taajuudella. RAM-muistia on ilmoitettu olevan 6 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa 64 tai 128 gigatavua mallista riippuen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimessa tullaan näkemään jopa neljä kameraa. Takaosassa on kaksoiskamera, joka koostuu 16 ja 24 megapikselin sensoreista, kun taasen etuosassa on 24 + 2 megapikselin kaksoiskamera. Puhelimessa on Honor 10 -mallin tapaisesti ”AI Camera” brändätty kaksoiskamera, joten Nova 3:n kamerassa voidaan olettaa olevan kuvausta tekoälyllä avustavia ominaisuuksia.

Käyttöjärjestelmänä Nova 3:ssa on Android 8.1 Oreo, joka on todennäköisesti höystetty Huawein omalla EMUI 8 -käyttöliittymällä. Toistaiseksi ei ole tarkasti tiedossa, milloin puhelin julkaistaan, mutta huhujen perusteella sen voidaan olettaa tapahtuvan heinäkuun aikana.

Lähde: Tenaa 1, 2

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android